ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λουκία Κεφαλογιάννη στο CNN Greece: Με τους πολίτες για τους πολίτες στο Βόρειο Τομέα της Αττικής

Λουκία Κεφαλογιάννη στο CNN Greece: Με τους πολίτες για τους πολίτες στο Βόρειο Τομέα της Αττικής
Η κυρία Λουκία Κεφαλογιάννη

Έχοντας δυο πρωτιές στις δυο προηγούμενες περιφερειακές εκλογές, η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη είναι εκ νέου υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με το συνδυασμό «Αττική Μπροστά» του Νίκου Χαρδαλιά.

Δραστήρια και μαχητική, μιλά στο CNN Greece για τις προκλήσεις του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, το δικό της όραμα αλλά και το πώς ισορροπεί ανάμεσα στους ρόλους της γυναίκας, της μητέρας και της πολιτικού.

Και εξηγεί πώς -αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία της στον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης- στοχεύει στην εκ νέου εκλογή της που θα της δώσει τη δύναμη να διεκδικήσει περισσότερα για λογαριασμό των πολιτών στη Βόρεια Αθήνα, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη τους.

Ποια είναι τα πιο σημαντικά ζητήματα που σας επισημαίνουν οι πολίτες στο βόρειο τομέα;

Σε όλη μου την αυτοδιοικητική πορεία, τα ζητήματα που έχουν προτεραιότητα για τους πολίτες είναι ξεκάθαρα αυτά που άπτονται της καθημερινότητάς τους. Για τον κάθε πολίτη, το ζήτημα που αντιμετωπίζει –μικρό ή μεγάλο- είναι μείζον. Σαφώς, τα θέματα που άπτονται της ασφάλειας και της προστασίας της ζωής, της περιουσίας αλλά και του περιβάλλοντος βρίσκονται στην πρώτη θέση και σίγουρα μας απασχολούν όλους.

Σε αυτή τη θητεία, η πρόοδος που έγινε στους τομείς αυτούς στην Περιφέρεια Αττικής ήταν σημαντική. Στο βόρειο τομέα δώσαμε έμφαση στο κομμάτι της αντιπλημμυρικής προστασίας και στους δώδεκα δήμους ενώ παράλληλα ενισχύσαμε την ασφάλεια με στοχευμένες παρεμβάσεις στις υλικοτεχνικές υποδομές του δικτύου αρμοδιότητάς μας.
Ωστόσο, είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη ένταση, ολοκληρώνοντας τα δρομολογημένα έργα και ξεκινώντας και άλλα μακρόπνοης αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης. Ασφαλώς και δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ακραία φαινόμενα και αντίξοες συνθήκες.

Ποιο είναι το όραμά σας για την επόμενη πενταετία, εφόσον οι πολίτες σας εμπιστευτούν;

Το όραμά μου συμπορεύεται με αυτό του επικεφαλής του συνδυασμού μας Νίκου Χαρδαλιά και είναι αλληλένδετο με την ονομασία της παράταξής μας «Αττική Μπροστά». Είναι σαφές ότι τα πολλά λόγια, οι υποσχέσεις και οι βαρύγδουπες δηλώσεις στις μέρες μας απωθούν τους πολίτες, που αναζητούν ουσιαστικές και άμεσες λύσεις στα προβλήματά τους και αναβάθμιση στην ποιότητα ζωής τους. Αυτός είναι ο λόγος που διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μου για 3η φορά στην Περιφέρεια Αττικής γιατί θεωρώ ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη ανθρώπους με εμπειρία, που να δίνουν την καθημερινή «μάχη» μαζί με τους πολίτες για τους πολίτες.

Οι δυνατότητες της Αττικής μας είναι τεράστιες. Τεράστιες όμως είναι και οι προκλήσεις της εποχής σε καίρια ζητήματα όπως η πολιτική προστασία και η διαχείριση των απορριμμάτων.

Για μια γυναίκα, μητέρα και πολιτικό, πόσο εύκολο είναι να ισορροπήσει ανάμεσα στους ρόλους της; Ποιο είναι το στοίχημα για τις γυναίκες στην επόμενη αυτοδιοικητική θητεία;

Η εκπλήρωση των πολλαπλών ρόλων της γυναίκας στην καθημερινή ζωή είναι και η μεγαλύτερη απάντηση ότι μπορεί να τα καταφέρει. Τα βήματα που έχουν γίνει ως προς την εκπροσώπηση των γυναικών είναι προς τα εμπρός. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποιο «στοίχημα». Υπάρχει διαρκής προσπάθεια για να ανταποκριθούμε σε κάθε πρόκληση, συμβάλλοντας με τη στάση μας πάνω από όλα στην άρση των έμφυλων διακρίσεων, των στερεοτύπων και των ανισοτήτων. Θέλουμε περισσότερες γυναίκες να εκλεγούν στην αυτοδιοίκηση και τις θέλουμε την επόμενη ημέρα και σε θέσεις ευθύνης. Θα ήθελα με αφορμή την ερώτησή σας να ευχηθώ από καρδιάς σε όλους τους συνυποψηφίους μου στο βόρειο τομέα κάθε επιτυχία.

Γιατί οι πολίτες του βορείου τομέα να ψηφίσουν για 3η φορά σε εκλογική διαδικασία τη Λουκία Κεφαλογιάννη;

Κοιτάζοντας τους συμπολίτες μου στα μάτια όλα αυτά τα χρόνια, δεν σας κρύβω αισθάνομαι ευγνώμων που με τη δική τους αμέριστη στήριξη κάθε φορά, κατάφερα να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους. Ας μην λησμονούμε ότι η θητεία αυτή είχε ιδιαιτερότητες και είχε συνθήκες πρωτόγνωρες για όλους, στις οποίες ανταποκριθήκαμε σε μέγιστο βαθμό.

Η Λουκία Κεφαλογιάννη με τον Νίκο Χαρδαλιά

Όλα όσα έγιναν αυτά τα τέσσερα περίπου χρόνια από την Περιφέρεια σε συνδυασμό με τις μεγάλες κυβερνητικές παρεμβάσεις που αλλάζουν καθημερινά την Αττική είναι η απόδειξη ότι με σκληρή δουλειά, αφοσίωση και προγραμματισμό μπορούμε να δημιουργήσουμε μια Περιφέρεια Αττικής αντάξια των πολιτών της που να ανταποκρίνεται σε ευρωπαϊκά πρότυπα.

Προχωρώ, λοιπόν, μπροστά με αξίες, με αρχές και δυναμισμό διεκδικώντας ξανά την ψήφο των συμπολιτών μου στο συνδυασμό «Αττική Μπροστά» με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά. Έναν άνθρωπο του πεδίου, αποφασισμένο να δώσει «μάχες» με τα προβλήματα σε κάθε γειτονιά της Αττικής. Κοινή μας συνισταμένη, η ευθύνη για τον τόπο μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ