ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγέρη: «Εντυπωσιακά άτυχες» Ανεξάρτητες Αρχές και δημοκρατία με την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Αυγέρη: «Εντυπωσιακά άτυχες» Ανεξάρτητες Αρχές και δημοκρατία με την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

«Εντυπωσιακά άτυχες» -αναφορά σε σχετική δήλωση του Μάκη Βορίδη για το Βόλο- χαρακτηρίζει η Δώρα Αυγέρη τις Ανεξάρτητες Αρχές και τη Δημοκρατία με την κυβέρνηση ΝΔ- Μητσοτάκη.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υποστηρίζει πως τα «deals» της κυβερνητικής πλειοψηφίας με τα νεοφασιστικά κι ακροδεξιά κόμματα για τον πλήρη έλεγχο των συνταγματικών Ανεξάρτητων Αρχών, του ΕΣΡ και της ΑΔΑΕ, προδίδουν τόσο τη βαθιά αντιδημοκρατική λογική της κυβέρνησης, όσο και την αλλεργία της στα αντίβαρα και τις διαδικασίες του κράτους δικαίου.

«Για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση επιχειρείται μια τόσο ωμή κι απροκάλυπτη παρέμβαση στην ανεξαρτησία τους, με την στήριξη μάλιστα της πιο σκληροπυρηνικής ακροδεξιάς. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου οφείλουν να αντιδράσουν συντονισμένα για να ακυρώσουν αυτή την προσπάθεια εξουδετέρωσης του ρόλου των Ανεξάρτητων Αρχών, των ελαχίστων θεσμικών αντιβάρων που έχουν απομείνει ως αναχώματα στον αντιδημοκρατικό εκτροχιασμό του καθεστώτος Μητσοτάκη», σημειώνει η κυρία Αυγέρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ