ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρένα Βασιλάκη, υπ. Περιφ. Σύμβουλος Αττικής: Ο κόσμος αποζητά λύσεις, όχι θεωρητικές προτάσεις

Ρένα Βασιλάκη, υπ. Περιφ. Σύμβουλος Αττικής: Ο κόσμος αποζητά λύσεις, όχι θεωρητικές προτάσεις

Την πεποίθησή της πως η ανάπτυξη μπορεί να φέρει καλύτερες θέσεις εργασίας, με καλύτερα εισοδήματα για τους κατοίκους της Αττικής και ειδικά του Νότιου Τομέα των Αθηνών, εκφράζει η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Τομέα Αττικής με την παράταξη του Νίκου Χαρδαλιά, κ. Ειρήνη (Ρένα) Βασιλάκη.

Μιλώντας στο CNN Greece, επισημαίνει πως η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί βασικό πυλώνα της δημοκρατίας και πως η ίδια, καθώς εργάζεται με ενσυναίσθηση και αγάπη προς τον συνάνθρωπο, παίρνει δύναμη για να συνεχίζει.

«Οι πολίτες θέλουν ανθρώπους δοκιμασμένους στα δύσκολα και παρόντες στα πεδία των προκλήσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά και μας καλεί όλους και όλες στην κάλπη της 8ης Οκτωβρίου, καθώς όπως λέει: «Η ψήφος σας θα μας δώσει τη δύναμη να προχωρήσουμε για την Αττική του 2030 με όραμα και σχέδιο».

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Ειρήνης (Ρένας) Βασιλάκη στο CNN Greece:

- Κυρία Βασιλάκη, έχετε ήδη γράψει πολυετή ιστορία στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς από το 2006, εκλέγεστε συνεχώς καθώς είστε και Πρόεδρος στη Παγκρήτιο Ένωση. Ποιοι είναι οι λόγοι που σας συγκινεί το συγκεκριμένο πεδίο;

Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί έναν βασικό πυλώνα της δημοκρατίας, που επιτρέπει στους πολίτες να συμμετέχουν στην λήψη αποφάσεων που αφορούν την τοπική τους κοινότητα και οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν την πολιτική της περιοχής τους και να διαμορφώσουν το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Όλα αυτά τα χρόνια η ενσυναίσθηση αλλά και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο μου έδιναν τη δύναμη να συνεχίσω και να προσπαθώ ολοένα και περισσότερο. Η τοπική αυτοδιοίκηση και οι άνθρωποι είναι έννοιες και πράγματα αλληλένδετα, αυτή είναι η δική μου οπτική.

- Ποια είναι η εμπειρία που αποκομίσατε από τη φετινή προεκλογική περίοδο; Τι αποζητά ο κόσμος που συναντάτε;

Έχω λάβει πάρα πολύ αγάπη από τον κόσμο που μου δίνει δύναμη να διεκδικώ συνεχώς το καλύτερο και φυσικά πολύ θετικά σχόλια για το πρόσωπο του Νίκου Χαρδαλιά. Ο κόσμος αποζητά πλέον λύσεις και όχι θεωρητικές προτάσεις. Στόχος της παράταξής μας είναι να δούμε μια Αττική να αλλάζει και να πηγαίνει μπροστά για τους πολίτες. Έχουμε σχέδιο και όραμα για την επόμενη πενταετία στην Περιφέρεια Αττικής. Προτεραιότητα για εμάς είναι ο πολίτης. Οι πολίτες θέλουν ανθρώπους δοκιμασμένους στα δύσκολα και παρόντες στα πεδία των προκλήσεων.

- Ποιο είναι το όραμά σας για την Αττική και ειδικά για τον Νότιο Τομέα; Πού πιστεύετε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή;

Έχω ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς, έχω συνεργαστεί με τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με εθελοντικές οργανώσεις και ευρύτερα με την κοινωνία των πολιτών. Είναι γειτονιές πολύμορφες, με έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και αναπτυξιακή δυναμική. Στόχος είναι η ανάπτυξη αυτή να είναι βιώσιμη, δίκαιη, με κοινωνική συνοχή, αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής. Η επένδυση του Ελληνικού, το συγκλονιστικό παραλιακό μέτωπο, ο πανέμορφος Υμηττός είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που καθιστούν τις νότιες γειτονιές της Αθήνας μοναδικές. Με τους πολίτες, με τις τοπικές κοινωνίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούμε να κάνουμε τον Νότιο Τομέα Αθηνών πρότυπο για ολόκληρη τη χώρα. Με ανάπτυξη που θα φέρει περισσότερες και καλύτερες δουλειές, καλύτερα εισοδήματα, ασφάλεια και προοπτικές για όλους.

- Ως γυναίκα, ποια είναι η θέση σας για την ισότητα στον επαγγελματικό στίβο; Τι μπορεί να κάνει μια εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος για αυτό;

Η τοπική αυτοδιοίκηση ως βασικός φορέας πολιτικής και παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο της περιφερειακής ανάπτυξης, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ισότητας των φύλων. Οι Περιφέρειες αποτελούν τη βαθμίδα διακυβέρνησης που βρίσκεται εγγύτερα στον πολίτη και ως εκ τούτου αποτελούν το καταλληλότερο δυνατό πεδίο για την καταπολέμηση της διαιώνισης και της αναπαραγωγής ανισοτήτων, και την προώθηση μίας πραγματικά δημοκρατικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό μπορούν, αξιοποιώντας τις αρμοδιότητές τους και σε συνεργασία με ολόκληρο το φάσμα των τοπικών φορέων και των γυναικείων οργανώσεων, να αναλαμβάνουν συγκεκριμένες δράσεις υπέρ της ισότητας των φύλων. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ήδη εμπειρία στην προώθηση της ισότητας των φύλων στον τομέα της απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης γυναικών, στη δημιουργία κέντρων φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, καθώς και στην πληροφόρηση γυναικών ή γενικότερα στην υποστήριξη δομών ισότητας.

- Ποιο είναι το μήνυμα προς τους πολίτες που θα οδηγηθούν στις κάλπες στις 8 Οκτωβρίου;

Βαδίζοντας, προς τις εκλογές, κοιτώ όλες και όλους σας στα μάτια και δηλώνω αισιόδοξη για το αύριο. Αρκεί να μείνουμε ενωμένοι. Η ψήφος σας θα μας δώσει τη δύναμη να προχωρήσουμε για την Αττική του 2030 με όραμα και σχέδιο.