ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Θεοχάρης: Ο Χουλιαράκης γνώριζε ποιος ήταν ο Γκάλμπρεϊθ

Χ. Θεοχάρης: Ο Χουλιαράκης γνώριζε ποιος ήταν ο Γκάλμπρεϊθ
EUROKINISSI/ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Μετά το ζήτημα που προέκυψε με τις αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ, αλλά και τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χουλιαράκη με την οποία αμφισβήτησε τον διεθνή οικονομολόγο, ένα σχόλιο του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη έρχεται να του υπενθυμίσει τις κρίσιμες ώρες της διαπραγμάτευσης οι Χουλιαράκης και Γκάλπμρειθ ταξίδευαν μαζί.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, ο οποίος αναρωτήθηκε στη Βουλή “ποιος είναι ο Γκάλμπρεϊθ”, ένας χρήστης ανήρτησε στο twitter μια λίστα από έγγραφο της Διαύγειας που είχε αναρτηθεί από το υπουργείο Οικονομικών, με τις μετακινήσεις των προσώπων που είχαν εγκριθεί να συνοδεύουν στις αποστολές εκτός Ελλάδας τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με τη λίστα αυτή ήταν πρώτο το όνομα του κ. Χουλιαράκη, και τρίτο αυτό του οικονομολόγου Τζέιμς Γκαλμπρειθ. Ο Χάρης Θεοχάρης έκανε με τη σειρά του κοινοποίηση του tweet, συνοδεύοντάς το με το εξής σχόλιο: “Κρίμα ο κ. Χουλιαράκης να μην ξέρει με ποιον ταξιδεύει!”.

Αλλά και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας στον κ. Χουλιαράκη με ανάρτησή του στο twitter σχολίασε: “Είναι στην φύση του θρασύδειλου θύτη να ρίχνει το φταίξιμο για τη σύγκρουση που προκαλεί σε όποιον του αντιστέκεται”.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή, υποστήριξε ότι τα όσα ισχυρίζεται ο καθηγητής στο βιβλίο του για το Plan B που εκπονούσε υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας είναι απίστευτες φαιδρότητες.

“Ποιος είναι αυτός αυτά που λέει αυτά; Είναι απίστευτες φαιδρότητες και ανεκδιήγητοι δονκιχωτισμοί από έναν άνθρωπο που δεν είχε καμία απολύτως θεσμική θέση”, είπε ο Γιώργος Χουλιαράκης και προσέθεσε:

“Να μας πει με ποιους συμμετείχε, σε ποιες συσκέψεις από τη στιγμή που δεν είχε καμία θεσμική επαφή με την δομή της διαπραγμάτευσης από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ