ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίαση ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη κατά της εσωστρέφειας από τον Στέφανο Κασσελάκη με το βλέμμα στο συνέδριο

Συνεδρίαση ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη κατά της εσωστρέφειας από τον Στέφανο Κασσελάκη με το βλέμμα στο συνέδριο
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Πολύωρη αναμένεται να είναι η σημερινή (Πέμπτη) συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, η πρώτη υπό τον Στέφανο Κασσελάκη, η οποία θα ξεκινήσει στις 16.30.

Σαφής ένδειξη γι’ αυτό είναι πως η αξιωματική αντιπολίτευση δέσμευσε για τέσσερις ώρες την αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή όπου θα διεξαχθεί η συνεδρίαση.

Από εκεί και πέρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να ανακοινώσει τις επιλογές του για γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Θεοδώρα Τζάκρη), κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους (Νίκος Παππάς, Διονύσης Καλαματιανός, Νάσος Ηλιόπουλος) και τομεάρχες.

Στο μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης κάθε άλλο παρά διατεθειμένος είναι να χάσει χρόνο σε εσωστρέφεια γύρω από το πότε θα συγκληθούν τα όργανα και θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο, αλλά και σε διακανονισμούς νομής εξουσίας με την εσωκομματική αντιπολίτευση.

«Η αγκαλιά του είναι ανοιχτή για όλους, αλλά δεν θα αφήσει και κανέναν να τον πνίξει», όπως σημειώνουν συνεργάτες του.

Όσον αφορά τις συναντήσεις που είχε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στη Λευκωσία και δη με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων στα περισσότερα ζητήματα, σύμφωνα με πληροφόρηση του CNN Greece.

Και σε αυτά που πρώτος είχε θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία διά του Αλέξη Τσίπρα, όπως είναι η σύνδεση των ευρωτουρκικών σχέσεων μέσω αντίστοιχης προόδου των ελληνοτουρκικών με χαρακτηριστικό παράδειγμα την τελωνειακή σύνδεση.

Σύγκλιση υπάρχει και στο ότι πρέπει να επανεκκινήσει άμεσα νέος γύρος συνομιλιών για το Κυπριακό και με την τοποθέτηση νέου ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ.

Εκεί, όμως, που φαίνεται πως δεν υπάρχει απόλυτη σύμπνοια είναι στο αν οι συνομιλίες πρέπει να επανεκκινήσουν από το κεκτημένο του Κραν Μοντανά, όπως επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή με δεδομένο ότι θα αποχωρήσουν άμεσα τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής και πώς θα αποσυρθεί το καθεστώς των εγγυήσεων.

Πάντως, το κλίμα ανάμεσα σε Κασσελάκη- Χριστοδουλίδη ήταν κάτι παραπάνω από φιλικό, όπως και μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου.

Οι δύο άνδρες, μάλιστα, συμφώνησαν να αυξήσουν το επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ