ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοτικές εκλογές 2023: Δείτε live τα αποτελέσματα σε όλη τη χώρα

Δημοτικές εκλογές 2023: Δείτε live τα αποτελέσματα σε όλη τη χώρα
Νίκος Ράζης/CNN Greece

Σε πραγματικό χρόνο θα «ανεβαίνουν» τα αποτελέσματα των σημερινών δημοτικών εκλογών στην ιστοσελίδα ekloges.ypes.gr

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι πως το συγκεκριμένο site θα έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα το αποψινό βράδυ των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση παρά τη νύχτα των βουλευτικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου.

Δείτε live τα αποτελέσματα

Ο λόγος, προφανώς, είναι πως οι περισσότεροι πολίτες ενδιαφέρονται για την πορεία των αποτελεσμάτων σε συγκεκριμένους δήμους και ειδικότερα σε εκείνους όπου ψήφισαν ή κατοικούν, ή σε εκέινα που έιναι οι ίδιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν εξελιχθεί σε σημείο που να υπάρχει εκτίμηση δύο ώρες αφού κλείσουν οι κάλπες, όμως, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Και θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά παραπάνω.

Όπως και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα είναι εξοπλισμένοι με tablets όπου έχει εγκατασταθεί το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, γνωστό πλέον ως SRT. Η SingularLogic έχει ήδη αποστείλει τα tablets στους εκλογικούς αντιπροσώπους των 22.722 τμημάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Σε περίπτωση προβλήματος σε κάποιο tablet, η ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών θα γίνεται με τον «παραδοσιακό» τρόπο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αντιπρόσωποι θα κληθούν να επιστρέψουν τα tablets μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών και θα παραλάβουν ξανά μία συσκευή πριν την εκλογική διαδικασία της δεύτερης Κυριακής. Ένας από τους λόγους για την επιστροφή είναι οι πιθανές ζημιές στα tablets. Σημειωτέον πως, σύμφωνα με τη Singular Logic, στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ο αριθμός των χαλασμένων tablets ήταν περίπου 150.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ