ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κασσελάκης επανιδρύει το ΣΥΡΙΖΑ - Τι ξεχείλισε το ποτήρι στην Κουμουνδούρου

Ο Κασσελάκης επανιδρύει το ΣΥΡΙΖΑ - Τι ξεχείλισε το ποτήρι στην Κουμουνδούρου
Ο Στέφανος Κασσελάκης ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών πως η χώρα χρειάζεται μια νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη και πως η ανανέωση του χθες αρχίζει αύριο και φαίνεται πως το εννοούσε κυριολεκτικώς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αφιέρωσε τη Δευτέρα σε σειρα συσκέψεων με στενούς του συνεργάτες και πρόσωπα εμπιστοσύνης με τα οποία σχεδιάζει τις αλλαγές στο κόμμα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η εντολή για μηδενικές διαρροές, ιδίως ως προς ονόματα που θα καταλάβουν θέσεις ευθύνης, είναι σαφής, όπως όμως και η απόφαση Κασσελάκη για τεκτονικές αλλαγές, στην ουσία δηλαδή για επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως σημειώνουν με νόημα πηγές από τον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου, ο κ. Κασσελάκης ναι μεν έχει το χέρι απλωμένο στην εσωκομματική αντιπολίτευση αλλά όχι επ’ αόριστον.

Ιδίως αν συνεχιστούν φαινόμενα όπως της Κυριακής με τη «λευκή απεργία» εκλογικών αντιπροσώπων ακόμα και στην Αττική, αλλά και με τα κλειστά γραφεία το βράδυ της Κυριακής στην Κουμουνδούρου «σαν να ήταν μια συνηθισμένη Κυριακή».

Όπως κι αν έχει, προτεραιότητες είναι η αναδιάρθρωση των Τμημάτων Πολιτικής όχι μόνο ως προς τα πρόσωπα, αλλά κι ως προς το περιεχόμενό τους ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Εξίσου προτεραιότητα είναι και η επιλογή τομεαρχών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όπου τα κουκιά είναι μετρημένα μετά τις αρνήσεις που έχει δεχθεί ο κ. Κασσελάκης τόσο από βουλευτές οι οποίοι στήριξαν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στην εσωκομματική μάχη ηγεσίας όσο και την Έφη Αχτσιόγλου, των ίδιων συμπεριλαμβανομένων.

Ως προς την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχεται κριτική και για το ότι αποδέχθηκε εισηγήσεις να περιοδεύσει στους προεξοφλημένα χαμένους για το ΣΥΡΙΖΑ δήμο Πατρέων και περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Παρασκευή αντί να επισκεφθεί κάποια πόλη και περιφέρεια όπου οι ελπίδες ήταν μεγαλύτερες.

Στο μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει σήμερα ομιλία, στις 12.45, στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα Banquet).​

ΔΗΜΟΦΙΛΗ