ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης για Μπακογιάννη: Στόχος οι εκλογείς που απείχαν και που επέλεξαν διαφορετικό συνδυασμό

Βορίδης για Μπακογιάννη: Στόχος οι εκλογείς που απείχαν και που επέλεξαν διαφορετικό συνδυασμό
IN TIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ

Στους ψηφοφόρους που δεν συμμετείχαν στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και σε εκείνους που επέλεξαν διαφορετικό συνδυασμό απευθύνεται κατά τον δεύτερο γύρο της Κυριακής (15/10) ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, όπως επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης. 

Ειδικότερα, ο υπουργός μιλώντας στο ΣΚΑΪ σημείωσε πως «ο Κώστας Μπακογιάννης προσεγγίζει με πάρα πολλή προσοχή και αυτήν την αναμέτρηση, που σημαίνει ότι, παρά το ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά» ενώ συμπλήρωσε πως «ο β' γύρος είναι μια καινούρια προσπάθεια».

Η μεγάλη αποχή στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών είναι κάτι το οποίο δεν μένει απαρατήρητο στο κυβερνητικό επιτελείο.

Την ίδια ώρα, ο Μάκης Βορίδης επανέλαβε τον στόχο της Νέας Δημοκρατίας για επικράτηση στις 13 περιφέρειες και τους 3 μεγάλους δήμους της χώρας.

Αναφερόμενος στη «μάχη» των περιφερειών και δη εκεί όπου ένας υποψήφιος της ΝΔ έχει απέναντί του υποψήφιο προερχόμενο από τη ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας προειδοποίησε στην πως που αν δεν τηρηθούν τα ασφυκτικά περιθώρια του Ταμείου Ανάκαμψης, τα χρήματα χάθηκαν.

Στα κριτήρια που τίθενται στην επιλογή των προσώπων που διεκδικούν τη δημαρχία ή την περιφέρεια επισημαίνει πως «είναι σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι έτοιμοι και με τεχνογνωσία. Η κυβέρνηση έχει αξιολογήσει τα πρόσωπα, διευκρίνισε εξάλλου».

Με εξαίρεση τη Θεσσαλία, όπου η αντιπαράθεση έχει ιδεολογικο-πολιτικό περιεχόμενο, στις υπόλοιπες περιφέρειες η συζήτηση γίνεται επί προσώπων. Οι υποψήφιοι της ΝΔ έχουν πείρα, «δεν είναι η ώρα να στείλουμε κάποιον που θα αρχίσει από την αρχή, τώρα πρέπει να συνεχίσει η ωρίμανση των έργων», υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ