ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πήρες τον κακό τον δρόμο» - Υπονοούμενα Κωνσταντοπούλου κατά Χουρδάκη

«Πήρες τον κακό τον δρόμο» - Υπονοούμενα Κωνσταντοπούλου κατά Χουρδάκη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Με υπονοούμενα εκ μέρους της Ζωής Κωνσταντοπούλου πως ο αποπεμφθής βουλευτής, Μιχάλης Χουρδάκης «λοξοκοιτά» προς τα δεξιά, γι' αυτό και ετέθη εκτός της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας, διαδραματίζεται πλέον νέο επεισόδιο στον «πόλεμο» που ξεκίνησε πολύ νωρίς στο νεοεισερχόμενο στη Βουλή κόμμα.

Μετά την επιστολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου - σύμφωνα με την οποία ο κ. Χουρδάκης τίθεται εκτός της ΚΟ του κόμματος έως ότου παραδώσει την έδρα του, «όπως έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί» και την άρνηση του βουλευτή να την παραδώσει - η κα Κωνσταντοπούλου αφενός «ανακρούει πρύμναν» ως προς την διατύπωση της αρχικής της δήλωσης περί «συμφωνίας» για την παράδοση της βουλευτικής έδρας, αφετέρου «καρφώνει» τον κ. Χουρδάκη ότι πήρε τον λοξό δρόμο προς την Δεξιά.

Σε δήλωσή της (Formedia tv) η κα Κωνσταντοπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εγώ έστειλα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής που τον ενημερώνω ότι έχει ζητηθεί από τον κύριο Χουρδάκη να παραδώσει την έδρα του. Μέχρι να το κάνει τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής μας ομάδας. Η Πλεύση Ελευθερίας έχει πολύ ξεκάθαρα πει προς την κοινωνία ότι δεν κοιτάμε ούτε δεξιά ούτε αριστερά ότι κοιτάμε μπροστά. Φυσικά έχουμε τις αριστερές μας αναφορές μας στις αρχές μας και τις αξίες μας. Φυσικά είναι ανεπίτρεπτες οι προσκολλήσεις σε κόμματα και το λοξοδρόμισμα προς την Δεξιά και φυσικά εγώ αυτό ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα το διαφυλάξω. Όπως επίσης θα διαφυλάξω την εύρυθμη λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας».

Στην επιστολή της πάντως σχετικώς με την παράδοση της έδρας η κα Κωνσταντοπούλου τονίζει επί γράμμα: «Κύριε Πρόεδρε, σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Μιχάλης Χουρδάκης τίθεται εκτός της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας έως ότου παραδώσει την έδρα της Πλεύσης Ελευθερίας, που κατέχει, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, όπως του έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί».

Σε πολύ λίγο ωστόσο ο κ. Χουρδάκης προχώρησε σε ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του Facebook αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα παραδώσει την έδρα του και αναφέρει: «Πληροφορήθηκα την επιθυμία της επικεφαλής της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας, να με θέσει εκτός. Στην μέχρι σήμερα μικρή κοινοβουλευτική θητεία μου, θεωρώ ότι έχω ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων της – δημοκρατικά λειτουργούσας – Πλεύσης Ελευθερίας, που θέλησαν την παρουσία της στη Βουλή. Τα Πρακτικά, το οπτικοακουστικό υλικό των Επιτροπών και της Ολομέλειας, καθώς και οι ερωτήσεις και οι αναφορές που ήδη έχω καταθέσει, είναι προσβάσιμα σε όλους. Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, σε συμφωνία με την εντολή που έλαβε η Πλεύση Ελευθερίας από τους ψηφοφόρους της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ