ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Καρότο και μαστίγιο Κασσελάκη στην εσωκομματική αντιπολίτευση

ΣΥΡΙΖΑ: Καρότο και μαστίγιο Κασσελάκη στην εσωκομματική αντιπολίτευση
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής γινόταν συζήτηση στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου για το πόσες ημέρες θα βρισκόταν στη Θεσσαλία την τρέχουσα εβδομάδα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η μάχη, άλλωστε, του Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος υποστηρίζεται και από το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με τον Κώστα Αγοραστό είναι και η μοναδική στις περιφέρειες όπου έχει άμεση συμμετοχή η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αποφασίστηκε, ωστόσο, ο κ. Κασσελάκης να μην εμπλακεί αυτή τη φορά- έχει πάει, άλλωστε, πολλές φορές στη Θεσσαλία τις τελευταίες εβδομάδες- προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στον κ. Κουρέτα να υποστηρίξει το ανεξάρτητο της υποψηφιότητάς του και να μπορέσει να συλλέξει ψήφους κι από πολίτες που δεν τον επέλεξαν στον πρώτο γύρο ή δεν πήγαν καν στην κάλπη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, θα συνεχίσει την τακτική του καρότου και του μαστίγιου απέναντι στην εσωκομματική αντιπολίτευση, με λόγια αλλά και με πράξεις όπως η αιφνιδιαστική χθεσινή (Πέμπτη) επίσκεψή του στο «Κόκκινο» όπου μίλησε και στον αέρα.

«500 εγγραφές μελών στον ΣΥΡΙΖΑ σε μία ημέρα»

Παραλλήλως, όμως, σκοπεύει να προχωρήσει στην ανανέωση του δυναμικού του κόμματος, με συνεργάτες του να μιλούν για εγγραφή 500 μελών μέσα σε μία ημέρα μόλις χθες, ενώ κι ο ίδιος δεσμεύεται ότι πέντε από τις 15 θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα καλυφθεί από νέους.

Την ίδια ώρα, η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει τελικώς την ερχόμενη εβδομάδα- το πιθανότερο την Τρίτη ή την Τετάρτη- μέσω, όμως, τηλεδιάσκεψης αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναχωρεί την Κυριακή για τις ΗΠΑ για προσωπικούς λόγους αν κι έχει κανονίσει και σειρά επισκέψεων, όπως στην Οργάνωση Μελών Νέας Υόρκης.

Η απουσία, εξάλλου, Κασσελάκη για μία εβδομάδα περίπου εκ των πραγμάτων πηγαίνει προς τα πίσω τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για τις αρχές Νοεμβρίου.

Συλλογή υπογραφών για καθαίρεση Κασσελάκη

Από την άλλη, δεν είναι «fake news» πως στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης συλλέγουν υπογραφές ώστε να τεθεί ερώτημα καθαίρεσης Κασσελάκη από την Κεντρική Επιτροπή προς το συνέδριο.

Στόχος της Ομπρέλας, όπως σημειώνουν στελέχη της, είναι κυρίως να ασκηθεί πίεση ώστε να προσδιοριστεί ο χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου, το οποίο ευελπιστούν να πραγματοποιηθεί πριν τελειώσει ο χρόνος κι όχι το 2024 όπως είναι η επιθυμία της πλευράς Κασσελάκη.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να πάει στρατό το Νοέμβριο, αλλά με το νέο έτος, εξέλιξη που προφανώς επηρεάζει και το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου το οποίο ο κ, Κασσελάκης δεν θέλει να είναι ξεκαθαρίσματος λογαριασμών αλλά να έχει το βλέμμα στην κοινωνία.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως ο κ. Κασσελάκης θα βρεθεί απόψε στο Ηρώδειο για τη συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη, ενώ νωρίτερα, στις 18.00, θα έχει συνάντηση στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία" με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ