ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Γκρίνια για την πολυήμερη απουσία Κασσελάκη στις ΗΠΑ και όχι μόνο

ΣΥΡΙΖΑ: Γκρίνια για την πολυήμερη απουσία Κασσελάκη στις ΗΠΑ και όχι μόνο
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Η απουσία για ένα 15ήμερο περίπου του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ, αρχής γενομένης από αύριο Κυριακή, υπάρχει η ελπίδα στην Κουμουνδούρου πως θα λειτουργήσει καταπραϋντικά για τα ακμάζοντα πάθη στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ένα 24ωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Από την άλλη, ωστόσο, δεν λείπει και η γκρίνια γι’ αυτή την πολυήμερη απουσία την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση πασχίζει ακόμα να βρει το βηματισμό της.

Είναι χαρακτηριστικό πως δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα «πρωινός καφές» που θα χαράζει την καθημερινή τακτική, με τον κ. Κασσελάκη να εξακολουθεί να στηρίζεται στο πολύ στενό επιτελείο που είχε και πριν εκλεγεί πρόεδρος.

Το ότι, μάλιστα, δεν έχει συγκροτηθεί και το γραφείο Τύπου θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια να βγαίνει προς τα έξω μια ενιαία εικόνα.

Στο τελευταίο, πάντως, δεν βοηθά και ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης ο οποίος αρέσκεται σε παρορμητικές κινήσεις και επισκέψεις για τις οποίες δεν έχει συνεννοηθεί ούτε με στενούς του συνεργάτες.

Ταυτοχρόνως, μπορεί στο προσκήνιο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ να ξορκίζουν τα σενάρια συνεργασίας τους στις ευρωεκλογές, ωστόσο το αποτέλεσμα στο δήμο Αθηναίων, αλλά και στην περιφέρεια Θεσσαλίας και στους δήμους Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς εκτιμάται πως θα πυροδοτήσει ραγδαίες εξελίξεις εφόσον είναι θετικό για τους προοδευτικούς υποψήφιους Χάρη Δούκα, Δημήτρη Κουρέτα, Στέλιο Αγγελούδη και Χρύσα Αράπογλου αντιστοίχως.

Ιδίως στην περίπτωση ανατροπής των προγνωστικών και εκλογής Δούκα στην Αθήνα και ύστερα από την επίμονη στήριξη που έχει λάβει κι από την Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται πως ήταν αρκετοί εκείνοι στην αξιωματική αντιπολίτευση που προέκριναν στήριξη του κ. Δούκα από το κόμμα τους τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος διατηρεί φιλική σχέση με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαζί με τον καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη είχαν συνυπογράψει κοινό άρθρο για τον μετασχηματισμό της ενεργειακής πολιτικής, ενώ ήταν παρών στο πάνελ στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Φαραντούρη για την ενεργειακή κρίση μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα πέρυσι τέτοια εποχή.

Πολλοί, μάλιστα, είχαν κάνει τότε λόγο για την πρώτη προσέγγιση των δύο πολιτικών χώρων μέσω της ακαδημαϊκής σύμπραξης δύο σε ένα κρίσιμο πεδίο όπως η ενέργεια και το περιβάλλον.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως υπάρχει γκρίνια στην Κουμουνδούρου και για το ότι δεν υπήρξε επίσημη στήριξη του κόμματος σε κάποιους από τους αντάρτες της ΝΔ υποψήφιους περιφερειάρχες στους συνδυασμούς των οποίων βρίσκονται και αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγε από τη χθεσινή συνάντησή του περίπου 40 λεπτών με τον κ. Κασσελάκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Συνεργάτες του κ. Βαρθολομαίου μας τον χαρακτήρισαν ευγενέστατο, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη να τον συγχαίρει για την επιτυχία του και τον κ. Κασσελάκη να τον ενημερώνει πως στις ΗΠΑ θα συναντήσει μέσα στις επόμενες ημέρες και τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας την οποία επισκέφθηκε τρεις φορές τον τελευταίο μήνα, ενώ ο κ. Βαρθολομαίος τον προσκάλεσε στο Φανάρι και τον ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει για τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης.

Τον κ. Κασσελάκη συνόδευαν ο διπλωματικός του σύμβουλος, Βαγγέλης Καλπαδάκης, και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Γιάννης Βουλγαράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ