ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ρωγμή στην αλαζονεία τα αποτελέσματα των εκλογών

ΣΥΡΙΖΑ: Ρωγμή στην αλαζονεία τα αποτελέσματα των εκλογών
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για μεγάλη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων και για μεγάλη ρωγμή στην αλαζονεία, τη μονοκρατορία και την οικογενειοκρατία Μητσοτάκη κάνουν λόγο στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του β γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ όσο και του συνόλου των προοδευτικών κοινωνικών δυνάμεων σε κάθε μικρό και μεγάλο δήμο της χώρας», παρατηρούν κομματικές πηγές.

Παραλλήλως, στην αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνουν πως η μεγάλη ανατροπή και η αλλαγή στο δήμο της Αθήνας καταδεικνύει την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της συνένωσης των προοδευτικών δυνάμεων για τη νίκη των ακηδεμόνευτων δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, κόντρα στο αδηφάγο υπερσυγκεντρωτικό επιτελικό κράτος της Δεξιάς, του νεποτισμού και της οικογενειοκρατίας.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση μιλούν για ήττα της αλαζονείας ΝΔ- Μητσοτάκη, που βιάστηκαν να πανηγυρίσουν στον πρώτο γύρο των εκλογών και να χρωματίσουν τον εκλογικό χάρτη της χώρας, αφού είχαν προηγουμένως φροντίσει να μειώσουν στο 43% το ποσοστό εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών από τον πρώτο γύρο.

Ειδικότερα, χαρακτηρίζουν μεγαλειώδη και ιστορική τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στην περιφέρεια Θεσσαλίας, στο δήμο Αθηναίων, το δήμο Θεσσαλονίκης και σε κομβικές περιοχές της χώρας.

Στο μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη, εξάλλου, αποτυπώνεται η πολιτική αξία του σημερινού (Κυριακή) αποτελέσματος για την πορεία της πολιτικής αλλαγής: «Να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται. Διώχνει γόνους, ημετέρους, διεφθαρμένους. Απόψε είναι η πρώτη νύχτα χαράς. Απόψε είναι η πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη».

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου συγχαίρουν τον νικητή στην περιφέρεια Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, «που έδωσε τη μητέρα των μαχών απέναντι στο μηχανισμό της ΝΔ και τους απροκάλυπτους εκβιασμούς της»: «Στη μεγαλειώδη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων και τη συντριπτική ήττα του Κώστα Αγοραστού της ΝΔ συνέβαλε καθοριστικά η επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ να ρίξει μεγάλο πολιτικό βάρος στην μάχη της Θεσσαλίας ενάντια στη γαλάζια επιτελική αλαζονεία, κακοδιαχείριση κι ανεπάρκεια που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους της περιοχής».

Ταυτοχρόνως, επισημαίνουν πως είναι μεγαλειώδης η νίκη των προοδευτικών δυνάμεων και στο δήμο Θεσσαλονίκης με την θριαμβευτική επικράτηση του ανεξάρτητου υποψηφίου Στέλιου Αγγελούδη, που είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στο δεύτερο γύρο, κόντρα στον απερχόμενο δήμαρχο: «Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας που είχε εκλεγεί δήμαρχος τέσσερα χρόνια πριν ως ανεξάρτητος, ενδύθηκε το μανδύα του γαλάζιου υποψηφίου, είχε την υποστήριξη της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη. Οι Θεσσαλονικείς καταψήφισαν τόσο την ανεπάρκειά του όσο και την ίδια την κυβέρνηση στο πρόσωπό του».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση στέκονται και στη νίκη του Σίμου Ρούσσου στο Χαλάνδρι, την οποία χαρακτηρίζουν μια ηχηρή και δυνατή απάντηση των πολιτών που δεν φοβήθηκαν κι απέκρουσαν τους αποκρουστικούς κι επικίνδυνους εκβιασμούς των κυβερνητικών στελεχών.

Πολύ σπουδαία αποκαλούν και τη νίκη της Τίνας Καφατσάκη στο δήμο Ζωγράφου, όπου έγινε μεγάλη ανατροπή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ