ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επέστρεψαν τα χαμόγελα στον ΣΥΡΙΖΑ - «Σημαία» τους η Θεσσαλία

Επέστρεψαν τα χαμόγελα στον ΣΥΡΙΖΑ - «Σημαία» τους η Θεσσαλία
Ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS

Ως την πρώτη ρωγμή στο καθεστώς Μητσοτάκη αποτιμούν το αποτέλεσμα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία όπου τα χαμόγελα επέστρεψαν ύστερα από μία σειρά εκλογικών ηττών.

Στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως οι πολίτες έστειλαν ένα πολύ καθαρό μήνυμα, αυτό της ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων που μπορεί να ανατρέψει τα σημερινά πολιτικά δεδομένα.

Το υποστήριξε, άλλωστε, κι ο Στέφανος Κασσελάκης στη χθεσινή (Κυριακή) δήλωσή του («να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται, διώχνει γόνους, ημετέρους, διεφθαρμένους»).

Από όλα τα επιμέρους αποτελέσματα στην αξιωματική αντιπολίτευση στέκονται κυρίως στη Θεσσαλία την οποία τον τελευταίο μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης είχε επισκεφθεί τέσσερις φορές.

Για την Κουμουνδούρου, μάλιστα, ήταν το μεγάλο στοίχημα αφού ο Κώστας Αγοραστός παράμενε φαβορί και είχε την απόλυτη στήριξη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε την Παρασκευή τη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Όσον αφορά την Αθήνα, υπενθυμίζουν τη στήριξη που παρείχε στον Χάρη Δούκα ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης από το βράδυ του πρώτου γύρου, πέρα κι από την αντίστοιχη του Κώστα Ζαχαριάδη, σημειώνοντας τη μεγάλη κινητοποίηση των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ όλη την προηγούμενη εβδομάδα σε αντίθεση με ό,τι είχε γίνει πριν τον πρώτο γύρο.

Ως προς τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αναφέρουν πως είχε υποστηριχθεί η στήριξη του Στέλιου Αγγελούδη και από το ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίμαχη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αλλά η πρόταση, την οποία είχε υπερασπιστεί ασμένως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, είχε απορριφθεί για τέσσερις ψήφους.

Παραλλήλως, υπενθυμίζουν πως αρκετά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμμετείχαν και σε ψηφοδέλτια «ανταρτών» περιφερειαρχών της ΝΔ, με χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά του Κώστα Μουτζούρη στο Βόρειο Αιγαίο και του Γιάννη Τρεπεκλή στα Ιόνια Νησιά.

Την ίδια ώρα, στο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν και για την επικράτηση υποψηφίων τους σε μεγάλους δήμους που για διάφορους λόγους απασχόλησαν έντονα την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες, όπως σε Χαλάνδρι (Σίμος Ρούσσος), Ζωγράφου (Τίνα Καφατσάκη), Κοζάνη (Γιάννης Κοκκαλιάρης), Γιάννενα (Θωμάς Πέγκας).

Στο μεταξύ, την Τετάρτη συνεδριάζει για πρώτη φορά η Πολιτική Γραμματεία υπό τον κ. Κασσελάκη, έστω κι εξ αποστάσεως αφού βρίσκεται από χθες στις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ