ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης κερδίζει χρόνο για αναζήτηση δικών του συνέδρων

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης κερδίζει χρόνο για αναζήτηση δικών του συνέδρων
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

«Ενότητα, εξωστρέφεια, φυγή προς τα εμπρός αποτελούν το ζητούμενο της επόμενης ημέρας. Μοναδικός αντίπαλος είναι η κυβέρνηση και οι αντικοινωνικές  πολιτικές της. Οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν απολύτως τίποτα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ», υποστηρίζουν συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, περισσότερο, πάντως, για να τα ακούει η εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι η κυβέρνηση.

Ο κύκλος, άλλωστε, της εσωστρέφειας δεν έκλεισε με τη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Τετάρτη, αλλά θα συνεχιστεί στην Κεντρική Επιτροπή της 11ης και 12ης Νοεμβρίου όπου η Ομπρέλα θα προσπαθήσει να πάρει τη ρεβάνς και το συνέδριο- η αφορμή και όχι η αιτία για την αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- να πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο και όχι στα τέλη Φεβρουαρίου.

Το έργο, πάντως, του κ. Κασσελάκη να πείσει την πλειοψηφία των 300 μελών της Κ.Ε. μόνο εύκολη δεν θα είναι αφού το κορυφαίο κομματικό όργανο απηχεί τους συσχετισμούς της εποχής Τσίπρα, με την κομματική πίστη στον νέο αρχηγό να κρίνεται αβέβαιη.

Η νέα ηγεσία, ωστόσο, θα αξιοποιήσει ως επιχειρήματα τις τεχνικές δυσκολίες που προκύπτουν από την τέλεση συνεδρίου σε ένα μήνα από σήμερα (για να γίνει προσυνεδριακός διάλογος, να συνεδριάσουν οι Οργανώσεις Μελών και για να ενσωματωθούν τα νέα μέλη που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές στις Οργανώσεις Μελών), καθώς και τη δέσμευσή της για την πραγματοποίηση 13 περιφερειακών συνεδρίων που θα λειτουργήσουν και ως δέλεαρ για τη μισή Κεντρική Επιτροπή η οποία προέρχεται από την περιφέρεια.

Παραλλήλως, θα πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες θεματικές εκδηλώσεις για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως η ακρίβεια, το κοινωνικό κράτος, η στέγη, τα «κόκκινα» δάνεια, η πρωτογενής παραγωγή, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην αποκατάσταση των περιοχών της χώρας που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες και από τις φωτιές (Θεσσαλία, Έβρος, Ρόδος).

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κ.Ε. θα συνεδριάσει και το Δεκέμβριο με θέμα την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή και την Επιτροπή Θέσεων του συνεδρίου.

Μέσω, άλλωστε, και της αξιοποίησης του isyriza ο κ. Κασσελάκης θα επιχειρήσει να προσεταιριστεί τη νέα πλειοψηφία που θέλει να διαμορφώσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία ευελπιστεί πως θα του δώσει την πλειοψηφία των συνέδρων.

Προφανώς για να το πετύχει χρειάζεται χρόνο, κάτι που εξηγεί κι εν μέρει την απόφασή του το συνέδριο να μην πραγματοποιηθεί άμεσα μολονότι ο Νοέμβριος είχε κλειδώσει ως μήνας τέλεσής του στην Κεντρική Επιτροπή που είχε συνεδριάσει τον Ιούλιο.

«Το επόμενο χρονικό διάστημα θα βρισκόμαστε παντού, δίπλα σε κάθε πολίτη, σε κάθε κοινωνική ομάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα καταστεί ένα κόμμα όχι κλεισμένο στους τέσσερις τοίχους, αλλά απλωμένο στην κοινωνία. Ένας ζωντανός, παραγωγικός και δρων οργανισμός που θα ακούει και θα αξιοποιεί τη δύναμη και την αξία κάθε μέλους του. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τους προοδευτικούς πολίτες στο περιθώριο, μόνοι μας να μιλάμε και μόνοι μας να τα ακούμε, χωρίς κοινωνική απεύθυνση. Αδιαμεσολάβητη σχέση δεν σημαίνει υπέρβαση των κομματικών οργάνων, αλλά υπέρβαση των κομματικών στεγανών και του ελιτισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για να υπηρετεί την κοινωνία, όχι για να υπηρετεί η κοινωνία το κόμμα», τονίζουν συνεργάτες του κ. Κασσελάκη.

Στο μεταξύ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα Παρασκευή θα επισκεφθεί στη Νέα Υόρκη το σχολείο και τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, καθώς και τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ενώ θα έχει συνάντηση με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ, όπως και το Σάββατο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ