ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιμένει στην ενίσχυση της αισχροκέρδειας

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιμένει στην ενίσχυση της αισχροκέρδειας
INTIME NEWS

«Η κυβέρνηση επιδίδεται σε αδιάκοπα επικοινωνιακά παιχνίδια για να κρύψει την πλήρη αδιαφορία της για την καθημερινή άνιση μάχη που δίνουν οι πολίτες με την ακρίβεια», υποστηρίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνουν πως η κυβέρνησης της χώρας όπου το 29% των πολιτών βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας από την ακρίβεια επιμένει στη στρατηγική επιλογή ενίσχυσης της αισχροκέρδειας και της κερδοσκοπίας.

Επικαλούνται, μάλιστα, πρόσφατες έρευνες στην Ελλάδα σύμφωνα με τις οποίες έχουμε τις υψηλότερες τιμές πανευρωπαϊκά σε βασικά προϊόντα, με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι καταναλωτές σε «φθηνές λύσεις».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε προχθές Τετάρτη ότι μπορεί και θα πατάξει την αισχροκέρδεια των πολυεθνικών εταιρειών. Ο υπουργός του Άδωνις Γεωργιάδης είπε σήμερα ότι ο ίδιος δεν μπόρεσε και κανείς δεν μπορεί να την ελέγξει. Η αλήθεια είναι ότι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος θέλουν να ελέγξουν την αισχροκέρδεια. Προτιμούν τα αυξημένα έσοδα από τον ΦΠΑ, με μπόλικη κοροϊδία, από το να βγαίνει ο μήνας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», δήλωσε ο Νίκος Παππάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως απαιτείται άμεσα λήψη μέτρων για τον περιορισμό της ακρίβειας και τη μείωση του πληθωρισμού στα τρόφιμα και στα είδη άμεσης ανάγκης, συγκεκριμένα δομικά μέτρα πολιτικής μακράς πνοής, μαζί με όποιες ενισχύσεις κρίνεται ότι βοηθούν συγκυριακά.

Ένα από αυτά τα μέτρα μπορεί να είναι η μείωση του ΦΠΑ με συγκεκριμένους όρους.

«Η λύση δεν είναι τα διάφορα pass», συμπληρώνουν.

Την ίδια ώρα, ασκούν σκληρή κριτική για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, τονίζοντας πως η δημιουργία ενός ιδιωτικού μονοπωλίου υπονομεύει την αναπτυξιακή πορεία της ευρύτερης περιοχής, με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ήπειρο.

«Οι εθνικές ανάγκες για τις οποίες έκανε λόγο σήμερα ο πρωθυπουργός από την Ηγουμενίτσα, στην τελετή πώλησης του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας, δεν υπηρετούνται από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και τη δημιουργία ενός ιδιωτικού μονοπωλίου σε ένα λιμάνι εθνικής σημασίας για τη χώρα και, μάλιστα, με μια σύμβαση που δεν έχει καμία ρητή αναφορά για την υλοποίηση επενδύσεων από τον αγοραστή, σε αντίθεση με προηγούμενα παραδείγματα μεταβίβασης μετοχών των Οργανισμών Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Αντιθέτως, υπονομεύεται το μέλλον και η αναπτυξιακή προοπτική του ίδιου του Οργανισμού και της ευρύτερης περιοχής της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου», προσθέτουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ