ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα στην Υγεία το 2024 - Προσλήψεις 6.500 γιατρών και νοσηλευτών

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα στην Υγεία το 2024 - Προσλήψεις 6.500 γιατρών και νοσηλευτών
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης IN TIME / ΣΤΟΪΤΣΕΒΑ ΤΑΤΙΑΝΑ

Την έγκριση 6.500 προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από το 2024 ανακοίνωσε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Tik Tok ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός σε βίντεο που ανάρτησε ανέφερε: «Πριν από τις εκλογές είχα ανεβάσει ένα βίντεο για το ΕΣΥ και είχα δεσμευθεί για κάποιες σημαντικές παρεμβάσεις. Με αφορμή λοιπόν την ερώτησή σας ήρθε η ώρα να σας πω ότι έχουμε ήδη ξεκινήσει να τις εφαρμόζουμε», ενώ πρόσθεσε πως «μέσα στο 2024, μέσα στον επόμενο χρόνο, θα προσληφθούν 6.500 γιατροί και νοσηλευτές που θα στελεχώσουν νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε ολόκληρη τη χώρα».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής και αφορούν στο εισόδημα του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας: «Τα μέτρα τα οποία έχουμε ήδη εφαρμόσει:

  • Αύξηση των μισθών των γιατρών μας κατά 10%
  • Επιπλέον επίδομα σε γιατρούς ΜΕΘ και Αναισθησιολόγους κατά 400 ευρώ τον μήνα
  • Επιπλέον επίδομα 250 ευρώ το μήνα σε γιατρούς ΕΚΑΒ
  • Επιπλέον 1.800 ευρώ του μισθού για όσους μετακινούνται σε νησιά
  • Αύξηση επιδόματος επικινδυνότητας σε νοσηλευτές στα 200 ευρώ το μήνα
  • Επιπλέον 1.200 ευρώ του μισθού για μετακίνηση στα νησιά

Ταυτόχρονα, επεσήμανε πως αποφάσισε να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους νέους γιατρούς που επιλέγουν την παθολογία και τη γενική ιατρική.

«Αποφασίσαμε να δώσουμε γενναία οικονομικά κίνητρα στους νέους γιατρούς μας, οι οποίοι θα επιλέξουν την παθολογία ή τη γενική ιατρική ως ειδικότητα. Θα αφορά συνολικά 2.500 νέους γιατρούς. Είναι παιδιά τα οποία σπούδασαν εδώ και τώρα θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να παραμείνουν στη χώρα μας για να υπηρετήσουν δύο ειδικότητες, την παθολογία και τη γενική ιατρική που είναι τόσο κρίσιμες για να αποκτήσει επιτέλους η χώρα ποιοτική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Τέλος, υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 1,5 δισ. ευρώ για να φτιάξουμε τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σε 96 νοσοκομεία και να επισκευάσουμε συνολικά 156 κέντρα υγείας σε ολόκληρη τη χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ