ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Χέρτζογκ: Η Ελλάδα στηρίζει τον ισραηλινό λαό

Μητσοτάκης σε Χέρτζογκ: Η Ελλάδα στηρίζει τον ισραηλινό λαό
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό του ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου ΙΝΤΙΜΕ / Γ.Τ Πρωθυπουργού ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την στήριξη της Ελλάδα στον Ισραηλινό λαό εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης , στον Πρόεδρο του  Ισραήλ, Ιτσχάκ Χέρτζογκ.

Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιτσχάκ Χέρτζογκ λίγο πριν αναχωρήσει από το Ισραήλ, όπου μετέβη σήμερα Δευτέρα (22/10).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να συναντήσει σήμερα κατά την παραμονή του στην Ιερουσαλήμ, τον Ισραηλινό πρόεδρο, λόγω του προγράμματος του κ. Χέρτζογκ σε άλλο σημείο της χώρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνομιλία τους ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον ισραηλινό λαό.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την οδύνη του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Επανέλαβε την ανάγκη προστασίας των αμάχων, της απελευθέρωσης των Ισραηλινών που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς και της αποφυγής μιας ανθρωπιστικής κρίσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ