ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Θύελλα αντιδράσεων μετά τις διαγραφές - Οι πρώτες τοποθετήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Θύελλα αντιδράσεων μετά τις διαγραφές - Οι πρώτες τοποθετήσεις
EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Σειρά έντονων αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει εκτός ΣΥΡΙΖΑ τους Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα

«Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου. Θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Είναι 15 μέλη. Τα δύο τρίτα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής. Θα πάμε στην Κεντρική Επιτροπή και θα πρέπει να επικυρωθεί» πρόσθεσε ο κ. Βίτσας μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε, ο Κασσελάκης μου είχε πει ότι είναι πιο αριστερός από μένα και του είχα πει μακάρι.

«Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει πρόεδρος κάποιος που στην ουσία έχει μόλις γίνει μέλος του κόμματος» σχολίασε δηκτικά ο κ. Βίτσας.

Πρόσθεσε πως «για να γίνει κάποιο μέλος της επιτροπής δεοντολογίας πρέπει να είναι 5 χρόνια μέλος του κόμματος, αλλά χρειάζεται μηδέν χρόνο για να γίνει πρόεδρος και δύο ευρώ για να γίνει μέλος και να ψηφίσει».

Νωρίτερα ο Δημήτρης Βίτσας είχε σχολιάσει την απόφαση Κασσελάκη με μία λίτη και σύντομη ανάρτηση.

«Μην δίνετε σημασία, δεν αξίζει τον κόπο. Η Αριστερά θα συνεχίσει με ή χωρίς αυτούς/ες…», έγραψε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Φίλης: Ο Κασσελάκης οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκφυλισμό και διάλυση

Σφοδρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη έκανε ο Νίκος Φίλης μετά την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να τον διαγράψει από το κόμμα.

«Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ένα κόμμα που μπορεί ακόμα να προσφέρει στην κοινωνία ένα κόμμα της αριστεράς οδηγείται σε εκφυλισμό και διάλυση» είπε ο κ. Φίλης και συνέχισε:

«Είναι λυπηρό ότι τον ρόλο αυτό τον έχει αναλάβει ο κ. Κασσελάκης ένα πρόσωπο άγνωστο στο κοινό που έγινε μέλος πριν από έναν μήνα» συμπλήρωσε.

«Το να «απολύει» σαν να είμαστε εταιρεία και αυτός CEO με Twitter δεν είναι λειτουργία του κόμματος» συνέχισε ο κ. Φίλης

«Είναι προφανές ότι η επιλογή του κ. Κασσελάκη είναι επιλογή μετακόμισης του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους πολιτικούς χώρους. Ο κόσμος δεν αποφάσισε αυτό αλλά ένα νέο πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος. Ο Κασσελάκης δεν πήρε εντολή να διαλύσει το κόμμα. Το κάνει επειδή αυτές είναι οι απόψεις του και εδώ υπάρχει ένα στοιχείο εξαπατάσης γιατί ο κόσμος δεν γνώριζε τις θέσεις του».

«Απαξίωση»

«Λυπάμαι, αυτός ο χώρος κινδυνεύει από απαξίωση και γελοιοποίηση» σχολίασε στο Kontra ο κ. Σκουρλέτης αμέσως μετά την ανακοίνωση.

«Οι διαδικασίες είναι προβλεπόμενες στο Καταστατικό» ανέφερε επίσης ο κ. Σκουρλέτης για την απόφαση του κ. Κασσελάκη.

Σε ανάρτηση προχώρησε άμεσα ο Παύλος Πολάκης.

Παρέθεσε την αντίστοιχη του Στέφανου Κασσελάκη, και γράφοντας στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

«Προχωράμε πρόεδρε. ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ (ΞΑΝΑ) ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!».

Μέσω social media

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη σχετική του απόφαση.

«Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δεν γίνεται πλέον ανεκτή. Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Κι εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους.

Αντ αυτού, κάποιοι μάς “πνίγουν” με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση- αλλά εμφανίζονται ως “Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ” κάθε ημέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους. Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ», γράφει ο κ. Κασσελάκης.

Αναμένονται αποχωρήσεις

Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων δεν αποκλείονται και νέες αποχωρήσεις ή διαγραφές, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του Αριστείδη Μπαλτά ο οποίος μιλώντας τα ξημερώματα της Τρίτης, στο KONTRA, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λέγοντας χαρακτηριστικά «έχουμε ξεφτιλιστεί ως κόμμα ... περιμένω και εγώ τη διαγραφή μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ