ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: «Με τον Πολάκη συντονιστή δεν στέλνεις μήνυμα ενότητας»

Τσακαλώτος: «Με τον Πολάκη συντονιστή δεν στέλνεις μήνυμα ενότητας»
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σκληρή κριτική άσκησε στην ηγετική ομάδα και τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας πως «όταν βάζεις τον κ. Πολάκη συντονιστή, δεν στέλνεις μήνυμα ενότητας, καθώς ο κ. Πολάκης ήταν ο πιο επιθετικός και το είχε δείξει όλα αυτά τα χρόνια».

«Εάν θέλεις την ενότητα πρέπει να συζητάς εξοντωτικά για να την πετύχεις» δήλωσε μιλώντας στο Kontra24, ενώ τόνισε πως οι διαγραφές στελεχών ήταν λάθος κίνηση.

Αναφερόμενος στο «στοίχημα» των επόμενων ημερών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε πως πλέον το ερώτημα είναι «εάν θα υπάρχει χώρος στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανανεωτική Αριστερά», προσθέτοντας πως δεν έχει «την απαίτηση να βρίσκεται σε ένα κόμμα που όλοι συμφωνούν με εκείνον, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτήθηκε ως μια πλατιά συμμαχία».

«Το άγχος μου είναι εάν υπάρχει χώρος ανάμεσα στο ΚΚΕ και στο Κέντρο για την ανανεωτική αριστερά. Ανησυχώ για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απομακρυνόμαστε από τις παραδοσιακές μας θέσεις» σημείωσε .

Μιλώντας για τον νέο πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη δήλωσε πως όπως αποτυπώνεται σε νεότερη δημοσκόπηση της GPO «οι πολίτες δεν τον εκλαμβάνουν ως αριστερό».

Συμπλήρωσε δε, πως οι θέσεις που έχει διατυπώσει ο κ. Κασσελάκης «δεν συνάδουν με τις παραδοσιακές θέσεις της Αριστεράς».

Απαντώντας εάν θα αποχωρήσει, σε συνέντευξή του στο Kontra24, ανέφερε πως η περίοδος που διανύουμε απαιτεί «ηρεμία, ψυχραιμία και σοβαρό πολιτικό διάλογο».

Τόνισε, ταυτόχρονα, πως ήταν αντίθετος με την εκλογή αρχηγού από τη βάση και το είχε εκφράσει πριν το τελευταίο συνέδριο, διευκρίνισε όμως ότι ο νέος πρόεδρος έχει «νομιμοποιημένη θέση και δεν είναι σοβαρά όσα αναφέρονται περί καθαίρεσής του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ