ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης του Economist απάντησε στον Κασσελάκη του ΣΕΒ - Τι σηματοδοτεί η τάση Τεμπονέρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης του Economist απάντησε στον Κασσελάκη του ΣΕΒ - Τι σηματοδοτεί η τάση Τεμπονέρα
eurokinissi/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

«Ο Στέφανος Κασσελάκης του Economist απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη του ΣΕΒ. Ήταν μια ομιλία που θα μπορούσε να είχε εκφωνήσει κι ο Αλέξης Τσίπρας», ήταν το σχόλιο κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για τη χθεσινοβραδινή (Πέμπτη) ομιλία στο Λαγονήσι η οποία ήρθε ως φυσική κατακλείδα μιας ημέρας πιο ήρεμης από τις προηγούμενες στην Κουμουνδούρου.

Κι αυτό γιατί ο κ. Κασσελάκης απέφυγε στο συνέδριο του βρετανικού περιοδικού να διατυπώσει ιδέες και προτάσεις που θα έθιγαν τα «ιερά κι όσια της Αριστεράς», όπως υποστηρίζουν οι επικριτές του πως είχε κάνει πριν δύο εβδομάδες.

Ο ίδιος, άλλωστε, και στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου διάλεξε να κρατήσει στο ένα χέρι το μαστίγιο για τους διαφωνούντες- «υπάρχουν όρια στην κριτική»- κι από την άλλη το καρότο μέσω της αναγνώρισης ότι κάνει λάθη και διορθώνεται.

Στο μεταξύ, την «επιχείρηση εξωστρέφεια» εκκινεί σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη.

Στις 13:30 επισκέπτεται το ΕΚΑΒ (Μαβίλη 33, Πυλαία), όπου θα έχει συνομιλία με διασώστες και υγειονομικούς, ενώ θα πραγματοποιήσει κι ομιλία.

Στις 18.00 θα συναντήσει νέους και στις 20.30 θα δειπνήσει με μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Αύριο κι ώρα 11:00 θα παραστεί στην παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, ενώ στις 21.00 θα συναντηθεί με ανθρώπους του πολιτισμού και νέους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης.

Νέα τάση δημιουργείται

Την ίδια ώρα, μία τάση διαλύεται- η πάλαι ποτέ προεδρική της Κίνησης Μελών- και μία άλλη γεννιέται, το Δίκτυο Εναλλακτικής Κοινωνικής Αριστεράς στο οποίο πρωτοστατούν ο Διονύσης Τεμπονέρας, η Διάνα Βουτυράκου, ο Χάρης Τσιόκας κι άλλα περίπου 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Με μότο το «ούτε διάσπαση ούτε σύγκρουση» η τάση θα επιχειρήσει να καταγράψει δυνάμεις στην Κεντρική Επιτροπή του Νοεμβρίου και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ να οδηγηθεί συντεταγμένα και με σχέδιο στο συνέδριο το οποίο ο κ. Τεμπονέρας επιθυμεί να πραγματοποιηθεί τέλη Ιανουαρίου κι όχι τέλη Φεβρουαρίου όπως είναι η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας.

Επιπλέον, προτείνει τα 13 περιφερειακά συνέδρια να γίνουν μετά κι όχι πριν το συνέδριο.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα προσπαθήσει η τάση να επέλθει ένας συμβιβασμός στην Κεντρική Επιτροπή με δεδομένο ότι και οι 6+ 6 της Έφης Αχτσιόγλου, του Αλέξη Χαρίτση και του Νάσου Ηλιόπουλου επιθυμούν επίσπευση των διαδικασιών, πολλώ δε μάλλον η Ομπρέλα.

Έτσι κι αλλιώς πολλοί στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως η τάση Αχτσιόγλου και η τάση Τεμπονέρα θα δώσουν τη δική τους μάχη έκφρασης της αριστερής πτέρυγας στο ΣΥΡΙΖΑ την επομένη της αποχώρησης της τάσης Τσακαλώτου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ