ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης προς εργαζόμενους ΕΚΑΒ: Απάνθρωπο αυτό που συμβαίνει, θα το αλλάξουμε

Κασσελάκης προς εργαζόμενους ΕΚΑΒ: Απάνθρωπο αυτό που συμβαίνει, θα το αλλάξουμε
Επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ IN TIME / ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

«Αδιανόητο, ανήθικο και απάνθρωπο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης το καθεστώς κάτω από το οποίο καλούνται οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε μαζί τους στο Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Κ.Ε.Π.Υ) ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη.

«Έχουμε ηθική ευθύνη ως κοινωνία να σας ανταμείψουμε γι' αυτό που παρέχετε. Το οποίο είναι ζωή. Ζητώ συγγνώμη γι' αυτή την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΑΒ αλλά θα την αλλάξουμε. -Είναι αδιανόητο, ανήθικο, απάνθρωπο αυτό που συμβαίνει και θα το αλλάξουμε» σημείωσε.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υποδέχθηκαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσαν ότι έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία για τα νοσοκομεία και την υγεία συνολικά στη χώρα μας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, από την πλευρά του, δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό τους τόσο στο κομμάτι της ηθικής συμπαράστασης όσο και της οικονομικής στήριξής τους, καθώς, όπως δήλωσαν, «οι μισθοί τους είναι πολύ χαμηλοί».

Θέμα ηθικής, ανθρωπιάς και κοινής λογικής, χαρακτήρισε σε δήλωσή του ο κ. Κασσελάκης το ζήτημα της συνολικής στήριξης του ΕΚΑΒ, αλλά και των εργαζομένων σε αυτό με σωστές αμοιβές, μιλώντας στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης την Παρασκευή.

Ο πρόεδρος του κόμματος χαρακτήρισε τους εργαζόμενους «ήρωες της κοινωνίας» και πραγματικούς «άριστους» οι οποίοι κρατούν «την κοινωνία συμπαγή».
Ο Στ. Κασσελάκης τόνισε, μιλώντας στους εργαζόμενους, ότι «μισθολογικές αυξήσεις πρέπει να δοθούν και πρέπει να είναι γενναίες. Σε όλο το ΕΚΑΒ», προσθέτοντας ότι «πρέπει να γίνουν προσλήψεις σε μόνιμη βάση. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον χίλιους παραπάνω εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, αντί να έχουμε φαντάρους και πυροσβέστες μέσα στα ασθενοφόρα μας». Σε μια χαρακτηριστική αποστροφή του, σημείωσε: «Η προτεραιότητά μας είναι η ανθρώπινη ζωή, είναι ο συγγενής σας. Η «κακιά στιγμή» δεν έχει όνομα, επίθετο και τραπεζικό λογαριασμό, έχει μόνο μια καρδιά και έναν εγκέφαλο, ένα σώμα, έναν άνθρωπο, μια ψυχή. Η «κακιά στιγμή» χρειάζεται, λοιπόν, ένα ΕΚΑΒ το οποίο πρέπει να δουλεύει αποτελεσματικά. Κι αυτό αρχίζει από τη στελέχωσή του».

Σχολιάζοντας και την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, ο Στ. Κασσελάκης αναρωτήθηκε: «Είναι τόσο δύσκολο επιτέλους να βάλουμε ως προτεραιότητα να κάνουμε ένα κοινωνικό κράτος πρόνοιας το οποίο να δουλεύει; Η διαχειριστική ικανότητα και η αριστεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη πού είναι στο Δημόσιο; Ή απλά παριστάνουμε ότι δεν βλέπουμε για να επιτρέψουμε σιγά σιγά την ιδιωτικοποίηση της ζωής μας από ορισμένα συμφέροντα»;

Ο κ. Κασσελάκης, εξάλλου, σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε πως σήμερα Παρασκευή, λίγο μετά την "επανάσταση" Μητσοτάκη στο ΕΣΥ, ο νέος διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Χάρης Λυδάκης, παραιτείται καταγγέλλοντας δημόσια τη διάλυση που παρέλαβε.

«Εσείς είστε οι άριστοι της κοινωνίας και εμείς ως πολιτεία και ως κοινωνία πρέπει να σας το αναγνωρίσουμε» πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ