ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα ζητήματα διαφάνειας θα θέσει ο Κασσελάκης στη συνάντηση με Μητσοτάκη

Τα ζητήματα διαφάνειας θα θέσει ο Κασσελάκης στη συνάντηση με Μητσοτάκη
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSΙ

Αποφασισμένος να θέσει τα ζητήματα διαφάνειας στο δημόσιο βίο, προεξάρχοντος του Predator και των παρακολουθήσεων, στην αυριανή (Τετάρτη) συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εμφανίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως αναφέρουν ανώτερες κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να αναδείξουν τις ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού, μνημονεύουν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Χάρι Τρούμαν, ο οποίος είχε πει πως «the back stop is here», πως ο τελικός υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο πρόεδρος δηλαδή.

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει στον κ. Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο Κεραμέως για τις επιλογές διοικήσεων στο δημόσιο τομέα, το οποίο χαρακτηρίζει απαράδεκτο, αλλά και για τη στάση της κυβέρνησης στο παλαιστινιακό την οποία δεν θεωρεί ισορροπημένη.

Θα εστιάσει, όμως, και στα Τέμπη με τις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος να έχουν μεταφέρει πολύ πρόσφατα στον κ. Κασσελάκη πως αισθάνονται μόνες και πως δικαιούνται απαντήσεις.

«Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τα εσωκομματικά ζητήματα στο ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθε η ώρα να υπάρξουν λύσεις για τους πολίτες. Θα συνεχίσουμε με πλήρως κοστολογημένες προτάσεις και με την ισότιμη συμμετοχή όλων των στελεχών και των μελών του κόμματος», προσθέτουν οι ίδιες πηγές, διευκρινίζοντας πως τα τμήματα του κόμματος δεν θα λειτουργούν αντιπαραθετικά με το think tank του προέδρου, αλλά το ένα θα συμπληρώνει το άλλο.

Προσθέτουν, μάλιστα, πως θα λειτουργήσουν και υποτμήματα, όπως για παράδειγμα το υποτμήμα διοίκησης νοσοκομείων στο τμήμα Υγείας.

«Χτίζουμε με βάση την κοινωνία και με προοδευτικό πρόσημο», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, οι οποίες σημειώνουν με νόημα πως ποτέ άλλοτε δεν έχει συνεδριάσει δύο φορές μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ