ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης χαμηλώνει τους τόνους με το βλέμμα κυρίως στην Αχτσιόγλου

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης χαμηλώνει τους τόνους με το βλέμμα κυρίως στην Αχτσιόγλου
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με την Έφη Αχτσιόγλου ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Την αίσθηση μιας πιο εξωστρεφούς εικόνας, αλλά και τη μείωση της εσωκομματικής έντασης επιχειρεί να δώσει ο Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή και τη χθεσινή (Τρίτη) συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αποστροφή του περί του «να γίνουμε μια ενιαία και νικηφόρα ομάδα και να χαμηλώσουμε τους τόνους στη μεταξύ μας αντιπαράθεση» έστειλε το μήνυμα της ανακωχής.

Άνθρωποι, άλλωστε, που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις ισχυρίζονται στο CNN Greece πως υπάρχουν πλειοψηφίες τόσο στην Επιτροπή Δεοντολογίας όσο και στην Κεντρική Επιτροπή για να περάσουν οι διαγραφές των τεσσάρων (Στέφανου Τζουμάκα, Δημήτρη Βίτσα, Πάνου Σκουρλέτη, Νίκου Φίλη), αλλά και το χρονοδιάγραμμα για συνέδριο στα τέλη Φεβρουαρίου, ωστόσο η πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι να χαμηλώσουν οι τόνοι ώστε να μην φτάσει στα άκρα η αντιπαράθεση.

Οι ίδιες πηγές, άλλωστε, σημειώνουν με νόημα πως οι υπό διαγραφή παραπέμπονται για γνωμοδότηση της Κεντρικής Επιτροπής με δύο ερωτήματα, είτε της προσωρινής είτε της οριστικής διαγραφής, «πάντως της διαγραφής».

Παραδέχονται, ωστόσο, ότι κομβική δεν είναι τόσο η στάση της Ομπρέλας, αλλά αυτή που θα κρατήσει η Έφη Αχτσιόγλου και η ομάδα της.

Κι αυτό γιατί η ανθυποψήφια στο β’ γύρο των προεδρικών εκλογών διατηρεί μεγαλύτερη λαϊκή απήχηση και τυχόν παραμονή της στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, έστω και με αστερίσκους, θα απομονώσει την τάση Τσακαλώτου και θα ενισχύσει την εικόνα ενότητας του κόμματος.

Την ίδια ώρα, εξάλλου, κομματικές πηγές σχολιάζουν σκωπτικά τις κινήσεις Ανδρουλάκη, υποστηρίζοντας πως αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ είναι πλέον να ακολουθεί κατά πόδας την αντίστοιχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό με αφορμή την ανακίνηση κι από τον Νίκο Ανδρουλάκη της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, αλλά και της τραγωδίας των Τεμπών.

Με αφορμή, μάλιστα, ότι σήμερα Τετάρτη κι ώρα 11:30 ο κ. Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» και θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση και εργαζομένους του, συνεργάτες του προεξοφλούν ότι η επόμενη επίσκεψη Ανδρουλάκη θα είναι σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ως προς τη σημερινή συνάντηση Κασσελάκη- Μητσοτάκη, όπως πληροφορούμαστε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένος να θέσει στον πρωθυπουργό όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, κυρίως τις παρακολουθήσεις, το νομοσχέδιο για την επιλογή διοικήσεων στο Δημόσιο, αλλά και την Παλαιστίνη.

Σε σχέση, εξάλλου, με τη χθεσινή συνάντησή του με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Κασσελάκης της ζήτησε επιτάχυνση της διερεύνησης της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, με την Γεωργία Αδειλίνη να τον διαβεβαιώνει ότι η ανάληψη του σχετικού φακέλου από τον Άρειο Πάγο σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί.

«Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος», σημειώνουν με νόημα στο CNN Greece συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας πάντως στην κυρία Αδειλίνη μια μεγαλύτερη διάθεση από τον προκάτοχό της Ισίδωρο Ντογιάκο στο να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο.

Όσον αφορά τη συνάντησή του με το προεδρείο του ΑΣΕΠ και τους εργαζόμενους σε αυτό, διαπιστώθηκε από τον κ. Κασσελάκη η εναντίωση της πλειοψηφίας τους στο νομοσχέδιο Κεραμέως για τη στελέχωση των διοικήσεων στους δημόσιους φορείς.

Στην ουσία, εξαίρεση στήριξης του νομοσχεδίου αποτέλεσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θανάσης Παπαϊωάννου, τον οποίο, μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης διέκοψε όταν ξεκίνησε να του μιλά για παθογένειες κι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντάς του πως εκείνος ανέλαβε μόλις πριν ένα μήνα και δεν είναι δυνατό να απολογείται για πιθανά λάθη άλλων.

Επίκειται, εξάλλου, συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων σε όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ