ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει κάτω από τον κατώτατο μισθό

Μαρινάκης: Το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει κάτω από τον κατώτατο μισθό
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Στις προσπάθειες της κυβέρνησης να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή με το «πλέγμα παρεμβάσεων» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη (31/10) στο υπουργικό Συμβούλιο αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τονίζοντας πως «το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει κάτω από τον κατώτατο μισθό».

Με τα νέα μέτρα, λοιπόν, η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων γίνεται δικαιότερη, καθώς από το 2024 όσοι και όσες παρουσιάζουν κέρδη πάνω από το τεκμαρτό όριο θα απαλλάσσονται από το 50% του τέλους επιτηδεύματος.

Να σημειωθεί ότι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι οι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα εξαιρούνται από τις συγκεκριμένες διατάξεις που θα ισχύσουν από το 2024 και οριοθετεί τον κατώτατο βαθμό ως τεκμαρτό εισόδημα.

«Για τον νέο ελεύθερο επαγγελματία για τα τρία πρώτα χρόνια δεν θα ισχύσει αυτό, θα υπάρχει δηλαδή εξαίρεση. Για τον τέταρτο χρόνο θα υπάρχει το όριο των 10.000 ευρώ, που είναι ο κατώτατος μισθός, που θα φορολογούνται οι επαγγελματίες και θα υπάρχει μια έκπτωση πάνω από 50% και στον πέμπτο χρόνο θα υπάρχει μια μεγάλη έκπτωση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ