ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθάκης για Γκαλμπρέιθ και ΝΔ

Σταθάκης για Γκαλμπρέιθ και ΝΔ
EUROKINISSI

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ ότι η επιμονή της στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το αποκαλούμενο και «Plan B» αναδεικνύει τα αδιέξοδά της, εξαπέλυσε ο Γιώργος Σταθάκης, επισημαίνοντας με νόημα ότι ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

Μετά τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και ο υπουργός Οικονομίας επιχείρησε να απαξιώσει το σχέδιο που εκπονούσε ο Γκλαμπρέιθ. Χωρίς να τον κατονομάσει, αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να υπάρχει ένα σχέδιο και κανείς να μην γνωρίζει λεπτομέρειες:

Επικαλείται η ΝΔ μια φράση ενός κείμενου, κάποιου, υποστηρίζει ότι είμαστε το κόμμα της δραχμής θέλουμε έξοδο από τα ευρώ. Σας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν είμαστε. Και ρωτώ; Μπορεί να υπάρχει «σχέδιο Β» και σύσσωμο στο οικονομικό επιτελείο να μην έχουμε ιδέα; Σε ποιο φαντασιακό γραφείο εξυφαινόταν εν αγνοία κάτι που όλοι να αγνοούν; Με αυτά προσπαθείτε να κάνετε πολιτική, να προτείνετε Εξεταστική Επιτροπή.

Για τον Γιώργο Σταθάκη η αξιωματική αντιπολίτευση ότι διακατέχεται από το σύνδρομο αναδρομής του παρελθόντος, καθώς «μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης παράγει μια φαντασιακή έκδοση τoυ «PLAN Β» από το περασμένο καλοκαίρι. Απέτυχε όμως και ένα χρόνο μετά τις εκλογές και το δημοψήφισμα αυτό φαντάζει παρελθοντολογικό», είπε
παρεμβαίνοντας στη συζήτηση πρότασης νόμου του ΚΚΕ «μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας».

Ο Γιώργος Σταθάκης ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν τέθηκε από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ θέμα εξόδου από το ευρώ:

Αυτή ήταν η πολιτική μας. Πήγαμε σε δημοψήφισμα σε εκλογές με αυτή την συμφωνία. Η προσπάθεια επιστροφής σε μια φαντασιακή έκδοση δείχνει την τάση αδιέξοδου της ΝΔ. Τα προβλήματα είναιμπροστά μας, η κριτική είναι θεμιτή αλλά ας επικεντρωθούμε σε αυτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ