ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση αδυνατεί να ελέγξει τα πογκρόμ από ακραία βίαιες ομάδες

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση αδυνατεί να ελέγξει τα πογκρόμ από ακραία βίαιες ομάδες
Eurokinissi

Με κοινή τους ανακοίνωση οι τομείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστασίας του πολίτη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αναφέρονται στην επίθεση φασιστών – νεοναζιστών στον ΗΣΑΠ.

Όπως αναφέρουν: «Η θρασύδειλη επίθεση φασιστικής-νεοναζιστικής ομάδας σε συρμό και σταθμούς του Ηλεκτρικού σε ώρα αιχμής στο κέντρο της Αθήνας καταδεικνύει για ακόμη μια φορά την αδυναμία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να ελέγξει τα πογκρόμ από ακραία βίαιες ομάδες, που ανενόχλητες προχωρούν σε τραυματισμό πολιτών και φθορά της δημόσιας περιουσίας χωρίς καμία ντροπή και κανένα εμπόδιο.

Η φασιστική – νεοναζιστική αυτή επίθεση μας επαναφέρει μνήμες από τη πρόσφατη κάθοδο των φασιστών- νεοναζί οπαδών Κροατικής ομάδας σε συρμούς του Ηλεκτρικού, όπου και πάλι η παρέμβαση της Πολιτείας ήταν ανύπαρκτη, με τα τραγικά αποτελέσματα της δολοφονίας του Έλληνα φιλάθλου στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνουν ότι: «Είναι χαρακτηριστική η κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ, ήδη από το 2022, όπου μιλούσαν για «έλλειψη ασφάλειας – προσωπικού και επιβατικού κοινού, καθώς η βία και η παραβατικότητα στο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ έχουν αυξηθεί σε υπερθετικό βαθμό, πράγμα που δημιουργεί τεράστιες ανασφάλειες στο προσωπικό, καθ’ ότι εκτίθεται σε πολλαπλούς κινδύνους».

Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής καλεί επιτέλους την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει σε πράξεις, γιατί δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για ευχολόγια και ημίμετρα.

Τέλος, θα πρέπει να υπενθυμίζεται πάντοτε η ανάγκη για άμεσα αντανακλαστικά στον φασισμό- νεοναζισμό και χρειάζεται καίρια απάντηση και αντιμετώπιση για τη προστασία της Δημοκρατίας και της κοινωνικής ασφάλειας και ειρήνης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ