ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αυξάνεται ο προβληματισμός – Τι καταλογίζουν σε Κασσελάκη και υποστηρικτές του

ΣΥΡΙΖΑ: Αυξάνεται ο προβληματισμός – Τι καταλογίζουν σε Κασσελάκη και υποστηρικτές του
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

Όλο και αυξάνεται ο προβληματισμός στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ακόμα κι ανάμεσα σε υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, όπως πληροφορείται το CNN Greece, για τις πράξεις και παραλείψεις του.

Οι ενστάσεις τους συμπυκνώνονται στην καθυστέρηση που εντοπίζουν στη συγκρότηση ομάδας κρούσης από άφθαρτα πρόσωπα με γκελ στην κοινωνία που θα αναλάβουν τη δύσκολη δουλειά να πείσουν τους πολίτες πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ζωντανός κι έχει προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματά τους και δεν ανακυκλώνει απλώς φθαρμένα στελέχη.

Την ίδια ώρα και εφόσον επιβεβαιωθεί ότι οι διαγραφές των τεσσάρων δεν θα συζητηθούν στην Κεντρική Επιτροπή του προσεχούς Σαββατοκύριακου γιατί δεν υπάρχουν οι απαραίτητες πλειοψηφίες, σημειώνουν πως το ηγετικό προφίλ Κασσελάκη θα δεχθεί ένα πολύ ισχυρό χτύπημα.

Επιπλέον, θεωρούν πως οι περιοδείες, όπως αυτή του Σαββάτου στην Κορινθία, δεν έχουν νόημα αν δεν έχουν συγκεκριμένη πολιτική στόχευση, την ίδια στιγμή που καθυστερεί όχι μόνο η υλοποίηση αλλά και η οργάνωση των 13 υπεσχημένων περιφερειακών συνεδρίων.

Ταυτοχρόνως, οι ίδιες πηγές εκφράζουν ενστάσεις για το ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σηκώνει ψηλά το ζήτημα των υποκλοπών το οποίο ναι μεν θεωρούν πολύ σοβαρό, ωστόσο εκτιμούν πως δεν πρόσφερε κάτι στο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές.

«Τι νόημα έχει να μιμείται την τακτική Τσίπρα, η οποία αποδείχθηκε αποτυχημένη;», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Όπως κι αν έχει, ο κ. Κασσελάκης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις σήμερα Δευτέρα με τους προέδρους της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστο Ράμμο, (στις 13.00), και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο, (στις 14.30), στις έδρες των δύο Αρχών.

Όσον αφορά στη συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη (στις 16.00), στην Κουμουνδούρου κρατούν μικρό καλάθι μολονότι ο κ. Κασσελάκης θα προσέλθει σε αυτή με ατζέντα συνεννόησης ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ σε κομβικά ζητήματα.

Κομματικές πηγές πιστεύουν ότι υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης, τουλάχιστον σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, απορρίπτουν όμως σενάρια συγχώνευσης κι αναγνωρίζουν ότι η σχέση των δύο κομμάτων θα είναι ανταγωνιστική τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Στο μεταξύ κι ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής, η Ομπρέλα θα επιχειρήσει απόψε στην εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή» στο «Τριανόν» να πραγματοποιήσει επίδειξη πυγμής, όπως όμως και η τάση Τεμπονέρα (Δίκτυο Εναλλακτικής Κοινωνικής Αριστεράς) που όπως πληροφορούμαστε θα πραγματοποιήσει κι αυτή δική της εκδήλωση μέσα στην εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ