ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η «Πυθία» Κασσελάκης και η απειλή αποχώρησης από την Κεντρική Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ: Η «Πυθία» Κασσελάκης και η απειλή αποχώρησης από την Κεντρική Επιτροπή
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ / INTIME NEWS

Την Πυθία θυμίζουν στενοί συνομιλητές του Στέφανου Κασσελάκη ως προς το τι θα πράξει στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου σε σχέση με τις διαγραφές, δυσκολεύοντας άπαντες, της εσωκομματικής αντιπολίτευσης συμπεριλαμβανομένης, να καταλήξουν στα δικά τους συμπεράσματα και στη δική τους στάση.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως είναι πολύ πιθανό η Ομπρέλα να φέρει αυτή προς συζήτηση το ζήτημα των διαγραφών ακόμα κι αν δεν το φέρει ο πρόεδρος του κόμματος, ιδίως αν η τάση Τσακαλώτου αισθανθεί πως διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία στο όργανο.

Στο τραπέζι, πάντως, βρίσκεται ακόμα και η αποχώρηση της Ομπρέλας από τη συνεδρίαση και, συνεπακόλουθα, από το ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως αυτή η εναλλακτική να έχει εξασφαλίσει μεγάλη υποστήριξη.

Όπως κι αν έχει, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χθες Δευτέρα σε άτυπη συγκέντρωση της φράξιας προανήγγειλε γι’ άλλη μια φορά την ίδρυση νέου κόμματος.

Η Κεντρική Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «President», καθώς τα «συνήθη ύποπτα» ξενοδοχεία ήταν κλεισμένα λόγω του Διεθνούς Μαραθωνίου.

Τα μηνύματα από τη συνάντηση Κασσελάκη - Ανδρουλάκη

Ως προς τη χθεσινή (Δευτέρα) συνάντηση Κασσελάκη- Ανδρουλάκη, τα μηνύματα που έρχονται στο CNN Greece από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη δεν είναι τόσο αισιόδοξα όσο αυτά που στέλνονται από την Κουμουνδούρου.

Την ώρα, δηλαδή, που στο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για κοινές πρωτοβουλίες για τις υποκλοπές και τα Τέμπη- ακόμα και για να τεθεί το θέμα της επιλογής των μελών της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής- στο ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονται πως η αξιωματική αντιπολίτευση σέρνεται πίσω από τη δική του πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών και πως για τις υποκλοπές δεν αποφασίστηκε κάτι συγκεκριμένο.

Η συνάντηση, πάντως, κράτησε περίπου μία ώρα και δεν ήταν εθιμοτυπική, όπως είχε προαναγγελθεί από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Ενδιαφέρον έχει, επίσης, πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος σήμερα και αύριο θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους, είχε προσκληθεί να συμμετάσχει στην τιμητική εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη, αλλά αρνήθηκε ευγενικά.

Όσον αφορά τις συναντήσεις που είχε ο κ. Κασσελάκης με τους επικεφαλής των Ανεξάρτητων Αρχών, όπως πληροφορούμαστε κινήθηκαν γύρω από τα θέματα ανεξαρτησίας τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δεσμεύτηκε πως θα βοηθήσει και στη μεγαλύτερη στελέχωσή τους, στην οικονομική τους ενίσχυση, αλλά και στα κτιριακά ζητήματα, κατανοώντας πως δίχως την επίλυση τέτοιου είδους ζητημάτων η ανεξαρτησία και η αποτελεσματικότητα των Αρχών θα μείνουν κενό γράμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ