ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Δούκα σε Μαρινάκη: «Θέλουμε και Μετρό και δέντρα»

Απάντηση Δούκα σε Μαρινάκη: «Θέλουμε και Μετρό και δέντρα»
Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Για διαστρέβλωση των θέσεων του νεοεκλεγέντος δημάρχου Αθηναίων από στελέχη της κυβέρνησης, κάνουν λόγο συνεργάτες του Χάρη Δούκα, μετά τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη.

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Μαρινάκη ότι η θέση του κ. Δούκα είναι σαφής. Θέλουμε και Μετρό και δέντρα, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και όπως επιθυμούν οι Αθηναίοι πολίτες», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Τονίζουν ακόμη, πως οι επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών εναντίον του κ. Δούκα πριν ακόμη αναλάβει καθήκοντα, είναι στοχευμένες και εγείρουν σοβαρά ερωτήματα.

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Χάρη Δούκα

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, διεμήνυσε πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει το «παραμικρό βήμα πίσω» στο ζήτημα της κατασκευής του σταθμού του Μετρό στα Εξάρχεια.

Τόνισε πως πρόκειται για μια κεντρική πολιτική της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού και συνεπώς «δεν υπάρχει καμιά περίπτωση υποχώρησης».

Στηλίτευσε τον νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα λέγοντας πως οι δηλώσεις του για το θέμα δεν συνάδουν με την αρχική του δήλωση περί συνεργασίας σε κεντρικά ζητήματα.

Σχολιάζοντας γενικώς τις αντιδράσεις με αιχμή τα δέντρα που απομακρύνονται από το χώρο, ο κ. Μαρινάκης είπε πως πρόκειται για «αφορμή για επαναστατική γυμναστική που δυστυχώς γίνεται στις πλάτες των πολιτών».

Στο ερώτημα για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη πως «θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ» οι Αθηναίοι που εξέλεξαν τον Χάρη Δούκα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως ο υπουργός Εργασίας εκφράζει τις δικές του απόψεις, χαίρει τις πλήρους εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και πως η Νέα Δημοκρατία δεν έκρυψε πως δεν ήταν επιλογή της ο κ. Δούκας.

Πρόσθεσε πως η επιλογή των πολιτών είναι απολύτως σεβαστή, πως η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να συνεργαστεί με κάθε τοπικό άρχοντα, «υπάρχουν όμως κάποιες πρώτες κινήσεις που μας κάνουν να μην είμαστε και τόσο αισιόδοξοι όπως αυτό του μετρό. Όλοι κρίνονται στην πράξη, από την πορεία και το έργο τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ