ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπεται και η Ακρίτα – Τι απαντά η ίδια

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπεται και η Ακρίτα – Τι απαντά η ίδια
ΙΝΤΙΜΕ / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Νέο επεισόδιο στο «σίριαλ ΣΥΡΙΖΑ» με την παραπομπή της Έλενας Ακρίτα στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος από τη Νομαρχιακή Βόρειας Αθήνας επειδή υποστήριξε δημοσίως άλλο υποψήφιο- που είχε το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας - στο δήμο Ψυχικού από την υποψήφια που είχε το χρίσμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η βουλευτής Επικρατείας, μάλιστα, χαρακτηρίζει τη Νομαρχιακή «Ομπρέλα της γειτονιάς μου»: «Να με παραπέμψουν, λοιπόν. Και να ξέρουν ότι θα πω ακριβώς τα ίδια που γράφω εδώ. Δεν απολογούμαι για κάτι που θεωρώ ηθικά σωστό όπως είναι η ακλόνητη πίστη μου στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών».

Όπως πληροφορείται, πάντως, το CNN Greece, η Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία έχει δουλειές με φούντες το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν έχει ασχοληθεί ακόμα με την υπόθεση Ακρίτα.

Η τελευταία, εξάλλου, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στηλιτεύει το ότι στην ίδια επιστολή η Νομαρχιακή Βόρειας Αθήνας απαιτεί από τον Στέφανο Κασσελάκη να μην προχωρήσει στις διαγραφές των Φίλη, Σκουρλέτη, Τζουμάκα, Βίτσα: «Ζητούν να μην διαγραφούν αυτοί που χωρίς στοιχεία αποκάλεσαν τον Κασσελάκη φυτευτό. Αυτοί που χωρίς στοιχεία κατηγόρησαν τον Τσίπρα ότι είχε στρατό από διαδικτυακά τρολ. Αυτοί που ανακοίνωναν ονομασίες νέων κομμάτων. Αυτοί που έβγαιναν στα δεξιά κανάλια κι έβριζαν ασύστολα τον πρόεδρο βάζοντας έτσι μέλι στο ψωμάκι της ΝΔ. Αυτοί να μείνουν. Εγώ να φύγω. Εγώ που δουλεύω άοκνα, ώστε μαζί με τους συναδέλφους στη Βουλή να συνεχίσουμε να κάνουμε δυναμική και πρόσφορη αντιπολίτευση σε χαλεπούς καιρούς».

«Η κομματική επιλογή της καθ’ όλα αξιόλογης πλην παντελώς άπειρης σε αυτοδιοικητικό επίπεδο Μαρίας Αποστολάκη συγκέντρωσε μόνο το 5,75 των ψήφων στο δήμο μας. Όταν η υποψήφια δήμαρχος με κάλεσε στο τηλέφωνο, της ξεκαθάρισα ότι θα ψηφίσω τον νυν (μέχρι τότε) δήμαρχο και της εξήγησα αναλυτικά τους λόγους. Μπορεί να το βεβαιώσει. Την προτίμησή μου αυτή εξέφρασα και στην Νάντια Σουμπασάκη- Παπαδημούλη όταν συναντηθήκαμε την πρώτη Κυριακή των εκλογών για πρόεδρο του κόμματος. Μπορεί να το βεβαιώσει», γράφει η κυρία Ακρίτα.

Η ίδια, μάλιστα, σημειώνει πως πίστευε, πιστεύει και θα πιστεύει στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των δημοτικών εκλογών: «Σε μας τους κατοίκους πέφτει άμεσα λόγος για τη γειτονιά μας και τη γειτονιά των παιδιών μας. Δήλωσα δημόσια ότι αν ήμουν Πάτρα θα ψήφιζα Πελετίδη, αν ήμουν Χαλάνδρι Σίμο Ρούσσο, Τρίκαλα (στις προηγούμενες εκλογές) Παπαστεργίου, Νίκαια τον Γιώργο Ιωακειμίδη. Τον καλύτερο δηλαδή. Όταν ορίζουμε κομματικούς υποψήφιους, καλά θα κάνουμε από εδώ και μπρος θα παίρνουμε ένα τηλεφωνηματάκι τους τοπικούς βουλευτές που, όσο να πεις, ξέρουν τα «ντόπια» καλύτερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ