ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλερτ Κουρουμπλή σε βουλευτές ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού

Φλερτ Κουρουμπλή σε βουλευτές ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Νέα προσπάθεια να βρει συμμάχους σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού με αριστερά ανακλαστικά να στηρίξουν τον εκλογικό νόμο που καθιερώνει την απλή αναλογική, κατέβαλλε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με «αντίδωρο» τη συμμετοχή τους σε μια προοδευτική κυβέρνηση.

«Το ζητούμενο είναι μια μονοκομματική κυβέρνηση ή η συμμετοχή σε μια προοδευτική, δημοκρατική κυβέρνηση που θα συγκροτήσει ένα ευρύτερο πολιτικό μέτωπο που θα συστρατεύσει πολύ περισσότερες δημοκρατικές δυνάμεις;», ήταν το ερώτημα που τους απηύθυνε.

Τους κάλεσε δε, να μην ασχολούνται με το θέμα του μπόνους, που δεν τους αφορά. «Ακόμη και όποιο μπόνους δεχθεί να βάλει κανείς, αυτοδυναμίες δεν υπάρχουν», ανέφερε για να προσθέσει ότι οι διεργασίες στην κοινωνία είναι απαγορευτικές για τέτοιου είδους σκέψεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών στρέφοντας τα πυρά του κατά της ΝΔ, την κατηγόρησε ότι διέπεται από τη λογική της αδημονίας να επανέλθει με έφοδο στην εξουσία και τόνισε ότι «η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων έχει πλέον παρέλθει».

Σε ότι αφορά πάντως, την ψήφο των ομογενών ανέφερε πως μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου θα ανοίξει ένας διάλογος για το θέμα αυτό. «Θα το κάνουμε», είπε επί λέξει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ