ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυμέτωπο Κασσελάκη με Ομπρέλα και όχι μόνο – Αποχώρησαν Σκουρλέτης και Βούτσης

Πολυμέτωπο Κασσελάκη με Ομπρέλα και όχι μόνο – Αποχώρησαν Σκουρλέτης και Βούτσης
Ο Νίκος Βούτσης με τον Πάνο Σκουρλέτη ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Το επίθετο «ραγδαίες» είναι ευφημισμός για να χαρακτηρίσει τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τις τελευταίες ώρες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει εξαπολύσει ένα επικοινωνιακό «blietzkrieg» σπρώχνοντας στην ουσία στην έξοδο όχι μόνο την Ομπρέλα, αλλά κι όσες κι όσους από άλλες τάσεις θελήσουν να αμφισβητήσουν στη συνέχεια την εξουσία του, ένα σαφές μήνυμα τόσο προς τους 6+ 6 της Έφης Αχτσιόγλου όσο και προς το ΔΕΚΑ του Διονύση Τεμπονέρα.

Άλλωστε, στην ουσία προανήγγειλε και το τέλος των τάσεων και τη δημιουργία ενός ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ των μελών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επιχειρεί να αναλάβει ο ίδιος την πρωτοβουλία των κινήσεων αντί να περιμένει ποια «σκηνοθεσία» έχει επιλέξει η Ομπρέλα για την αποχώρησή της στην αυριανή (Σάββατο) Κεντρική Επιτροπή.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το εσωκομματικό δημοψήφισμα για τις διαγραφές των τεσσάρων (Στέφανου Τζουμάκα, Πάνου Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα, Νίκου Φίλη), το οποίο πάντως το πιθανότερο είναι πως δεν θα πραγματοποιηθεί από τη στιγμή που ο κ. Σκουρλέτης ανακοίνωσε ήδη την αποχώρησή του και οι υπόλοιποι τρεις ετοιμάζονται να πράξουν το ίδιο.

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε λίγο μετά και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Το ίδιο αναμένεται να γίνει κι από άλλα στελέχη μέσα στις επόμενες ώρες.

Όπως πληροφορούμαστε, ο κ. Στέφανος Τζουμάκας θα ανακοινώσει αύριο στην Κ.Ε. την αποχώρησή του από το ΣΥΡΙΖΑ, επιφυλάσσοντας βαρείς χαρακτηρισμούς όχι μόνο για τον πρόεδρο, αλλά και για στελέχη που έφυγαν, φεύγουν ή μένουν και που δεν στηρίζουν Κασσελάκη.

Στο διάγγελμά του ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος πραγματοποιεί και περιοδεία σε Μεγαλόπολη και Καλαμάτα, επαναφέρει τους λόγους για τους οποίους τον επέλεξε η βάση του ΣΥΡΙΖΑ, μνημονεύει περίτεχνα τον Αλέξη Τσίπρα ως μέντορά του κι ας μην του έχει δώσει κάποιο χρίσμα ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, ενώ δεν διστάζει να αποκαλέσει το κόμμα άρρωστο.

Η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στο ξενοδοχείο "President" ξεκινά αύριο, στις 12.00, με ομιλία Κασσελάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ