ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Καταγγέλλει την ΕΛΑΣ για προσαγωγές διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης - Μεταξύ τους δύο ηθοποιοί

ΚΚΕ: Καταγγέλλει την ΕΛΑΣ για προσαγωγές διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης - Μεταξύ τους δύο ηθοποιοί
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ καταγγέλλει τη στάση της ΕΛΑΣ εναντίον διαδηλωτών που υποστήριζαν τον Παλαιστινιακό λαό: «Το ΚΚΕ καταδικάζει το πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει από το πρωί κυβέρνηση και αστυνομία εναντίον των πολύμορφων και συμβολικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη σφαγή στη Γάζα, κατά τη διάρκεια του Μαραθώνιου Αγώνα Δρόμου, με αποτέλεσμα την προσαγωγή δεκάδων Παλαιστινίων.

Θύματα αυτής της επιχείρησης υπήρξαν και οι ηθοποιοί Αντώνης και Αγγελική Ξένου, οι οποίοι προσήχθησαν και κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ «για εξακρίβωση στοιχείων», επειδή πέρασαν έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία έχοντας αναρτήσει μια παλαιστινιακή σημαία στο αυτοκίνητό τους.

Η πλήρης ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με το κατοχικό κράτος του Ισραήλ και η εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό είναι σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα και γι’ αυτό επιστρατεύει την τρομοκρατία και την καταστολή. Επιδιώκει να φιμώσει κάθε έκφραση αγωνιστικής κινητοποίησης, ακόμα και συμβολικές ενέργειες αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οι σημερινές εκδηλώσεις αλληλεγγύης αποδεικνύουν ότι το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» θα ακουστεί ακόμη πιο δυνατά».

Η σύλληψη συζύγου και κόρης της Ελένης Γερασιμίδου

Την είδηση γνωστή πρώτος ο πρόεδρος του ΣΕΗ και Βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας, τονίζοντας πως ο ηθοποιός και σύζυγος της Ελένης Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος και η κόρη τους και επίσης ηθοποιός, Αγγελική Ξένου, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.


Σύμφωνα με τον Σπύρο Μπιμπίλα η προσαγωγή των δύο ηθοποιών έγινε με το αιτιολογικό ότι είχαν υψώσει από το αυτοκίνητό τους την Παλαιστινιακή σημαία.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΣΕΗ αναφέρει στην ανάρτησή του ότι: «Φαίνεται ότι η κατάσταση στην χώρα μας είναι εκτός ελέγχου! Με μεγάλη λύπη και οργή πληροφορηθήκαμε προ ολίγου ότι προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ δυο μέλη μας του ΣΕΗ – HAU, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών – Hellenic Actors Union, αγωνιστές χρόνια, με το αιτιολογικό ότι είχαν υψώσει την Παλαιστινιακή σημαία από το αυτοκίνητό τους

Πρόκειται για τον Αντώνη Ξένο και την Αγγελική Ξένου (οικογένεια της αγαπημένης μας Ελένης Γερασιμίδου). Από πότε απαγορεύεται η ελεύθερη έκφραση; Η αντίδρασή μας ήταν άμεση… Και η Ελένη ως άμεσα ενδιαφερόμενη και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ και εγώ ως πρόεδρος του ΣΕΗ και βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας απαιτήσαμε την άμεση απελευθέρωση των 2 ηθοποιών μας.

Είμαστε αλληλέγγυοι με το δράμα του Παλαιστινιακού λαού και την σφαγή από τις δυνάμεις του Ισραήλ ως αντίποινα στα αίσχη που διαπράττει η τρομοκρατική Χαμάς. Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει την ελευθέρια της έκφρασης. Από την άλλη σήμερα προπηλακίστηκα εν μέση οδώ από θεοσεβούμενη κυρία (η οποία με “απείλησε” κιόλας ότι δεν θα με ξαναδεί στο θέατρο ως θεατής!!!!) επειδή προασπίστηκα στην Βουλή το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλος χαρακτήρισε ως ανήθικη την αξιόλογη Θέμιδα Μπαζάκα για τις ιδέες της. Φαίνεται ότι χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα για να σέβονται όλοι τις ιδέες των άλλων… Επιτέλους η πατρίδα μας και ο όλος ο λαός μας πρέπει να εναρμονιστεί με τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ