ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η επιστολή αποχώρησης Τσακαλώτου: «Θα υπηρετήσω την ριζοσπαστική Αριστερά εκτός του ΣΥΡΙΖΑ»

Η επιστολή αποχώρησης Τσακαλώτου: «Θα υπηρετήσω την ριζοσπαστική Αριστερά εκτός του ΣΥΡΙΖΑ»
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Είμαι υποχρεωμένος να υπηρετήσω την υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην επιστολή που επρόκειτο να καταθέσει σήμερα Δευτέρα (13/11) στον Πρόεδρο της Βουλής για την αποχώρησή του από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεδομένου όμως, ότι έχει κατατεθεί η επιστολή του προέδρου της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλου, διαδικαστικά πλέον η κατάθεση της επιστολής του κ. Τσακαλώτου θα ήταν εκ του περισσού. Στην Ολομέλεια της Βουλής θα αναγνωστεί μόνο η επιστολή του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Αναλυτικά η επιστολή Τσακαλώτου:

«Αγαπητέ Πρόεδρε, Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Όπως διαβάζουμε στο Bhagavad-Gita είναι καλύτερο να υπηρετεί κάνεις το δικό του καθήκον (dharma), έστω κι ατελώς, παρά το καθήκον κάποιου άλλου, έστω και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να υπηρετήσω την υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με εκτίμηση, Ευκλείδης Τσακαλώτος».

Νωριτερα, ο πρόεδρος της του κόμματος, Στέφανος Κασελάκης προχώρησε στην αποπομπή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Πέτης Πέρκα, κάτι που γνωστοποιήθηκε με επιστολή του προέδρου της Κ.Ο. Σωκράτη Φάμελλου στον Πρόεδρο της Βουλής.

«Με την παρούσα επιστολή, σας ενημερώνω ότι η βουλευτής κα Πέτη (Θεοπίστη) Πέρκα και ο βουλευτής κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος κατόπιν των δηλώσεων αποχώρησής τους του το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ τίθενται εκτός της ΚΟ», αναφέρει ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ