ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Τσίπρα με τις δύο ανώτατες δικαστικές λειτουργούς

Συναντήσεις Τσίπρα με τις δύο ανώτατες δικαστικές λειτουργούς
REUTERS

Συναντήσεις με τη νέα πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τη νέα εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, με τη νέα πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου θα συναντηθεί στη μία μετά το μεσημέρι και στη συνέχεια (στις 2 μ.μ.) με τη νέα εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένια Δημητρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι συναντήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν με την ευκαιρία της πρόσφατης ανάληψης καθηκόντων από τις δύο ανώτατες δικαστικές λειτουργούς, αλλά και στον απόηχο της επ’αόριστον αναβολής της δίκης για τα μαύρα ταμεία της Siemens και της σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και δικαιοσύνης που αυτή προκάλεσε.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε να προχωρήσει στην επ’ αόριστον αναβολή της δίκης επειδή δεν είχε μεταφραστεί στη μητρική γλώσσα των κατηγορουμένων το βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη στη χώρα μας.

Μάλιστα πηγές της Εισαγγελίας επιρρίπτουν ευθύνες στη μεταφραστική υπηρεσία του ΥΠΕΞ για την καθυστέρηση της μετάφρασης του βουλεύματος.

Έντονη ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών που έκανε λόγο για «ψευδείς και ανυπόστατες» κατηγορίες. Το υπουργείο ανέφερε ότι «η μεταφραστική υπηρεσία ολοκλήρωσε εγκαίρως το έργο της και παρέδωσε εγκαίρως το σχετικό βούλευμα στην Εισαγγελία Εφετών».

Το θέμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου που εξέφρασε μεγάλη δυσαρέσκεια για την αναβολή της δίκης. Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές σχολίασαν ότι «υπάρχουν ευθύνες και ορισμένοι θα λογοδοτήσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ