ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Υπό το διαρκή φόβο μεγαλύτερης διάσπασης ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Υπό το διαρκή φόβο μεγαλύτερης διάσπασης ο Κασσελάκης
Ο Νίκος Παππάς, ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Σωκράτης Φάμελλος ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Με το βλέμμα του μπροστά- στην αναδιοργάνωση των τμημάτων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και στη συγκρότηση των think tanks σε πρώτη φάση- προχωρά ο Στέφανος Κασσελάκης την επομένη της μίνι διάσπασης και υπό το διαρκή φόβο μεγαλύτερης.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πλατφόρμα κατάθεσης βιογραφικών για υποψήφια στελέχη η οποία αναμένεται να βγει στον αέρα σε μερικές ημέρες μέσα από τον isyriza.

Όσο για το συνέδριο, δεν αποκλείεται να πάει μερικές ημέρες προς τα πίσω κι αντί για τέλη Φεβρουαρίου να πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, όπως πληροφορείται το CNN Greece, το μαρτύριο της σταγόνας για τη νέα ηγεσία θα συνεχιστεί με ανακοινώσεις αποχωρήσεων είτε από κομματικά όργανα είτε κι από το ίδιο το κόμμα σε σχεδόν καθημερινή βάση.

Αναμένονται, μάλιστα, και νέες αποχωρήσεις από την Κεντρική Επιτροπή, μη προβεβλημένων στελεχών πάντως.

Αδυναμία συντονισμού των τάσεων Αχτσιόγλου και Τεμπονέρα

Ταυτοχρόνως, οι τάσεις Αχτσιόγλου και Τεμπονέρα συνεχίζουν τις συσκέψεις προκειμένου να χαραχθεί η νέα αντιπολιτευτική γραμμή απέναντι στον κ. Κασσελάκη με χρονικό ορίζοντα τις ευρωεκλογές.

Όπως φάνηκε, πάντως, και το Σαββατοκύριακο, υπάρχει αδυναμία κοινού συντονισμού τους εξαιτίας και των ακραίων θέσεων που εκφράζουν στελέχη τους, την ίδια ώρα που όλοι δείχνουν τον Νίκο Φίλη ως εμπνευστή της αποχώρησης με αφορμή το χρόνο συζήτησης του εσωκομματικού δημοψηφίσματος.

Παραλλήλως, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως θα αργήσει ο σχηματισμός του νέου κόμματος από τη στιγμή μάλιστα που ακόμα κι αν αποχωρήσει η τάση Αχτσιόγλου και ταυτιστεί με την Ομπρέλα οι βουλευτές τους δεν θα ξεπερνούν τους εννέα και, επομένως, δεν θα μπορούν να συγκροτήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα με πλήρη δικαιώματα.

Εκτός αν, βεβαίως, προστεθούν και βουλευτές που δεν υπέγραψαν κάποιο από τα κείμενα του Σαββατοκύριακου αλλά διατηρούν πολιτικούς δεσμούς με τους ανθρώπους που τα υπέγραψαν.

Οι πληροφορίες, μας, κάνουν λόγο για τέσσερις βουλευτές που καλύπτουν ένα ευρύ γεωγραφικό πλάτος.

Όπως κι αν έχει, από το επιτελείο Κασσελάκη ισχυρίζονται πως οι συνολικώς 61 υπογραφές μελών της Κ.Ε. που συγκεντρώθηκαν εναντίον του (46 της Ομπρέλας, 11 των 6+ 6 και τεσσάρων του ΔΕΚΑ) είναι πολύ μικρός αριθμός για να γίνεται λόγος για διάσπαση, πολλώ δε μάλλον για διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενόψει, εξάλλου, του εορτασμού του Πολυτεχνείου έχει ξεκινήσει η συζήτηση στην Κουμουνδούρου για την παρουσία Κασσελάκη σε αυτόν υπό το φόβο προβοκάτσιας σε βάρος του.

Στο μεταξύ και στο πλαίσιο σειράς θεσμικών συναντήσεων που πραγματοποιεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί σήμερα Τρίτη (στις 13.00) με τον Συνήγορο του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη, στο γραφείο του στη Βουλή με αφορμή και την ανακίνηση της τραγωδίας της Πύλου από την Ανεξάρτητη Αρχή.​

ΔΗΜΟΦΙΛΗ