ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτες αποχωρήσεις της τάσης Αχτσιόγλου εντός εβδομάδας – Διακριτική στάση Τεμπονέρα

ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτες αποχωρήσεις της τάσης Αχτσιόγλου εντός εβδομάδας – Διακριτική στάση Τεμπονέρα
Ο Διονύσης Τεμπονέρας και η Έφη Αχτσιόγλου ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Μπορεί η Ομπρέλα να αποχώρησε- το μεγαλύτερο μέρος της τουλάχιστον-, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία παραμένει ένα κόμμα όπου η γραμμή που χαράσσει ο πρόεδρός του δεν είναι η μοναδική.

Μια κάποια τάξη θα επιχειρηθεί να μπει σήμερα Τετάρτη κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου (στις 15.30) με θέμα συζήτησης τον πολιτικό κι οργανωτικό σχεδιασμό.

Η αποχώρηση, πάντως, της Ομπρέλας έχει οδηγήσει στην υπολειτουργία ή και στο κλείσιμο Οργανώσεων Μελών και Νομαρχιακών Επιτροπών στις οποίες είχε την πλειοψηφία, ιδίως στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Όλοι, άλλωστε, αναγνωρίζουν ότι τα στελέχη της ήταν που κατά βάση έκαναν τη δουλειά «μυρμηγκιού» στο κόμμα.

Εκκρεμεί, εξάλλου, η δημοσιοποίηση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής, με συνέπεια να πλέκονται διάφορα σενάρια γύρω από το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου, την ώρα που η εσωκομματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για αποχώρηση τουλάχιστον 120 μελών της το Σάββατο με συνέπεια η όποια απόφαση να στερείται ισχυρής νομιμοποίησης.

Ταυτοχρόνως, αναρωτιούνται ποιο σκοπό εξυπηρετούν κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη όπως η «Ώρα του Προέδρου» στο ραδιόφωνο του Κόκκινου που «τον μετατρέπουν σε Βασίλη Λεβέντη ή Γιώργο Καρατζαφέρη».

Πρώτο κύμα αποχωρήσεων εντός της εβδομάδας

Την ίδια ώρα, όλο και φουντώνουν οι πληροφορίες που φτάνουν στα «αφτιά» του CNN Greece για ένα πρώτο κύμα αποχωρήσεων αυτή κιόλας την εβδομάδα στελεχών με άμεση αναφορά στην κυρία Αχτσιόγλου, όχι μόνο από την Αττική αλλά κι από την περιφέρεια.

Θεωρείται, μάλιστα, η τροχιοδεικτική βολή των 6+ 6 ενόψει σημαντικότερων πολιτικά αποχωρήσεων, όπως είναι αυτές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, που ενδεχομένως να ανακοινωθούν μετά την πανελλαδική συνδιάσκεψη της τάσης το Σαββατοκύριακο.

Από την άλλη, πιο διακριτική στάση κρατά το Δίκτυο Εναλλακτικής Κοινωνικής Αριστεράς του Διονύση Τεμπονέρα.

Ναι μεν ζητά να εκκινήσουν άμεσα οι προσυνεδριακές διαδικασίες, το συνέδριο να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου και η ατζέντα του να επικεντρωθεί στα κοινωνικά ζητήματα, ωστόσο δεν το θέτουν διαζευκτικά με αποχώρηση από το κόμμα. Προς το παρόν τουλάχιστον, ενώ μέλη του Δικτύου μας λένε πως η δυναμική τους στην Κεντρική Επιτροπή υπερβαίνει τα 45 μέλη.

Οι δύο «φυλές» των νεοπροεδρικών

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως καταγράφονται διαφορετικές απόψεις κι ανάμεσα στις δύο «φυλές» των προεδρικών, τους νεοπροεδρικούς (π.χ. Θεοδώρα Τζάκρη, Δώρα Αυγέρη) και τους παλαιοπροεδρικούς (ως αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα) της πάλαι ποτέ Κίνησης Μελών που εκφράζεται κατά βάση μέσω του Νίκου Παππά.

Στο μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει τις εκπλήξεις.

Αύριο Πέμπτη τα μεσάνυχτα θα δώσει συνέντευξη στο «Ενώπιος Ενωπίω» και τον Νίκο Χατζηνικολάου (ΑΝΤ1), ενώ την προσεχή Δευτέρα θα είναι ένας από τους ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη για το «Φαινόμενο Κασσελάκη» (εκδόσεις Καστανιώτη) που δεν είναι και πολύ κολακευτικό για τον ίδιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ