ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο των συναντήσεων Τσίπρα και η συνέντευξη Κασσελάκη που θα κρίνει την ενότητα

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο των συναντήσεων Τσίπρα και η συνέντευξη Κασσελάκη που θα κρίνει την ενότητα
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ένα «Tsipras to the rescue» διαδραματίζεται τις τελευταίες ώρες στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με μπαράζ συναντήσεων του πρώην προέδρου, Αλέξη Τσίπρα, με παίκτες- κλειδιά, την ώρα που όλοι στο κόμμα κρέμονται από το τι θα πει απόψε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Ενώπιος Ενωπίω» και στον Νίκο Χατζηνικολάου (ΑΝΤ1), όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Οι περισσότεροι, μάλιστα, λένε πως από αυτήν τη συνέντευξη θα κριθεί η ενότητα ή η πλήρης διάσπαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τόσο οι 6+6 της Έφης Αχτσιόγλου όσο και το Δίκτυο Εναλλακτικής Κοινωνικής Αριστεράς του Διονύση Τεμπονέρα αναμένουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να ανακοινώσει ενωτικές πρωτοβουλίες, προφανώς σε διαφορετική κατεύθυνση από όλα όσα έχει πει και πράξει τις τελευταίες ημέρες.

Οι 6+6 αναμένεται να καταλήξουν στην τελική τους απόφαση μέσα στις επόμενες ώρες, απόφαση η οποία θα επικυρωθεί από την πανελλαδική τους συνδιάσκεψη που θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής και στην οποία θα συμμετέχουν περίπου 2.000 άτομα.

Στο μεταξύ, μεγάλη είναι η ενόχληση (sic) του Αλέξη Τσίπρα από τις τελευταίες κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη- κυρίως για το εσωκομματικό δημοψήφισμα και το δημοσιονομικό μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ- κι αυτή αποτυπώθηκε στη συνάντηση που είχε μαζί του το βράδυ της Τετάρτης στο γραφείο του στη λεωφόρο Αμαλίας, όπως πληροφορούμαστε.

Η δυσαρέσκεια Τσίπρα από τις κινήσεις Κασσελάκη

Αυτή, άλλωστε, αποτυπώθηκε και στον αριθμό και στην ποιότητα των λέξεων που χρησιμοποίησε κάθε πλευρά για να περιγράψει τι διημείφθη μεταξύ των δύο ανδρών.

Και αν πρώην και νυν πρόεδρος συμφώνησαν στην αναγκαιότητα ενότητας του κόμματος, η αναφορά Τσίπρα πως αυτή μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση, ήταν σαφώς επικριτική σε βάρος του κ. Κασσελάκη.

Ο κ. Τσίπρας φέρεται δυσαρεστημένος με το ύφος που έχει επιλέξει ο κ. Κασσελάκης το τελευταίο χρονικό διάστημα και το οποίο παραπέμπει ευθέως στον Παύλο Πολάκη.

Όσον αφορά τη συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού με τον Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος ανήκει στους 6+6, τον κάλεσε, όπως πληροφορούμαστε, να εξαντληθούν όλες οι προϋποθέσεις ώστε το κόμμα να παραμείνει ενωμένο.

Σε σχέση με τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Διονύση Τεμπονέρα, ο τελευταίος του επανάλαβε ότι ήταν ανέκαθεν ενωτικός και πως είχε επισημάνει εγκαίρως τον κίνδυνο διάσπασης του κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ