ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τηλεφωνήματα Κασσελάκη-Τσίπρα αποφυγής της διάσπασης - Άμεσα ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών

ΣΥΡΙΖΑ: Τηλεφωνήματα Κασσελάκη-Τσίπρα αποφυγής της διάσπασης - Άμεσα ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών
Ο Αλέξης Τσίπρας με την Έφη Αχτσιόγλου EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μέχρι και την ύστατη στιγμή προσπάθησαν Στέφανος Κασσελάκης, αλλά κι Αλέξης Τσίπρας να αποφευχθεί η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Τόσο ο νυν πρόεδρος του κόμματος όσο κι ο προκάτοχός του τηλεφώνησαν σε πρόσωπα- κλειδιά της τάσης Αχτσιόγλου (6+ 6) σήμερα Κυριακή προκειμένου να τα μεταπείσουν από την απόφασή τους για αποχώρηση από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Εις μάτην, ωστόσο, αφού πρέπει να θεωρείται ειλημμένη απόφαση η αποχώρηση της τάσης- έστω κι αν δεν ανακοινωθεί, όπως είναι και το πιθανότερο, το βράδυ της Κυριακής-, αλλά και οι πρώτες ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, όπως επίσης πληροφορούμαστε.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε διαφορετική γραμμή από τον κ. Κασσελάκη κινήθηκε τις τελευταίες ώρες ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος με την προσωπική του επίθεση σε βάρος της Σίας Αναγνωστοπούλου συσπείρωσε την τάση Αχτσιόγλου προς την κατεύθυνση αποχώρησης, προσθέτοντας σε αυτή και μέλη και στελέχη που ήταν πιο μετριοπαθή μέχρι χθες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ