ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: «Σας παραδώσαμε σχέδιο - Τότε το είπατε γραφειοκρατία, τώρα το λέτε καινοτομία»

Φάμελλος: «Σας παραδώσαμε σχέδιο - Τότε το είπατε γραφειοκρατία, τώρα το λέτε καινοτομία»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Γαι ψευδοεκσυγχρονιστές μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα της Βουλής εξαπολύοντας νέα επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών. 

«Ο,τι σας παραδώσαμε το 2018, δεν τα διαβάσατε καν, και τα χαρακτηρίσατε γραφειοκρατία. Σήμερα τα βαφτίζετε καινοτομία» είπε ο κ. Φάμελλος: «Σας είχαμε παραδώσει ολοκληρωμένο σχέδιο με μελέτες για την ασφάλεια της περιοχής που προέβλεπε ακόμα και φαινόμενα που συμβάινουν μια φορά στα 1000 χρόνια, αλλά επιλέξατε να τα χαρακτηρίσετε "γραφειοκρατία" και σήμερα τα ίδια ακριβώς τα βαφτίζετε καινοτομία».

Απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη που είπε που ο ΣΥΡΙΖΑ «κινδυνεύει να γίνει κόμμα Black Friday με -50%», ο Σωκράτης Φάμελλος, κάλεσε τον πρωθυπουργό να μείνει στα κρύα αστεία από τα να κάνει «εγκληματικές πολιτικές» που καταστρέφουν ολόκληρες περιοχές (Θεσσαλία, Έβρος, Ρόδος).

Σε άλλο σημείο ο κ. Φάμελλος «Δε μας φτάνει να είστε σήμερα μετανοούντες, Θέλουμε έργα και θεσμικά εργαλεία. Που υπάγεται τελικά η κλιματική κρίση; Δεν υπάρχει κρίση, παρά μόνο πολιτική, στην κυβέρνηση σας».

Αποκάλεσε τον πρωθυπουργό «ψευδοεκσυγχρονιστή» που τα βάζει με την επιστήμη, φέρνοντας ως παράδειγμα την ενσωμάτωση της ΕΜΥ και του Αστεροσκοπείου Αθηνών στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Ανεβάζοντας τους τόνους ο κ. Φάμελλος είπε: «Δεν μπορείται να έχετε θεσμικό πλαίσιο. Θέλετε να τακτοποιείτε κολλητούς. Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι μόνοι που περνούν καλά είναι οι κολλητοί του Μαξίμου, όλη η υπόλοιπη Ελλάδα αισθάνεται ανασφαλής. Για αυτό δε θέλετε επιστήμονες. Φοβάστε και τους επιστήμονες και τις ανεξάρτητες αρχές.. [..] Τι θα κάνετε με τους άνεργους πυροσβέστες; Χρειαζόμαστε αλλαγή προτύπων. Είμαστε περιβαλλοντικοί προσφυγες στη χώρα μας και αυτό πρέπει να έιναι προτεραιότητα, κατέληξε ο κ. Φάμελλος.

Τέλος αναφέρθηκε και στην επιμονή του Κυρ. Μητσοτάκη στην ιδιωτική ασφάλιση επιχειρήσεων και κατοικιών με φόντο την κλιματική κρίση, κρίνοντας πως η κυβέρνηση κάνει την κρίση ευκαιρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ