ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η τάση Αχτσιόγλου φεύγει, ο Κασσελάκης ανακοινώνει την ηγετική του ομάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Η τάση Αχτσιόγλου φεύγει, ο Κασσελάκης ανακοινώνει την ηγετική του ομάδα
Η Έφη Αχτσιόγλου ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Σήμερα Πέμπτη (23/11) το πρωί αποχωρεί, κατά πάσα πιθανότητα, από τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία η τάση Αχτσιόγλου.

Έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε καμία διάθεση συμμετοχής των 6+ 6 στην Πολιτική Γραμματεία που συνεδριάζει στις 16.00 και με την ανακοίνωση μέσω της οποίας ο Στέφανος Κασσελάκης επιδίωξε να επισπεύσει τις εξελίξεις.

Πολιτικό Κέντρο: Η νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως κι αν έχει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανακοινώσει την πρότασή του για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το Πολιτικό Κέντρο- τη νέα ηγετική ομάδα δηλαδή-, ενώ στη συνεδρίαση θα γίνει προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής της 9ης Δεκεμβρίου η οποία και θα ορίσει την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου και τις Επιτροπές Θέσεων και Κειμένων.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα αντικατασταθούν από τους πρώτους επιλαχόντες τα μέλη της Κ.Ε. που αποχώρησαν και θα αποχωρήσουν.

Ποιοι βουλευτές αποχωρούν μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχει συλλέξει το CNN Greece, το δρόμο της φυγής έχουν επιλέξει οι Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης (ο πιθανότερος επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας), Νάσος Ηλιόπουλος, Σία Αναγνωστοπούλου, Θεανώ Φωτίου, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, αλλά και οι βουλευτές Ροδόπης, Φερχάτ Οζγκιούρ και Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός.

Διεργασίες σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ

Πάντως δεν λείπουν οι διαφωνίες στο εσωτερικό της σύμπραξης Αχτσιόγλου- Τσακαλώτου, την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι υπόγειες διεργασίες για σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ που αν ευοδωθεί και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο θα μετατρέψει αυτομάτως το νέο σχήμα σε αξιωματική αντιπολίτευση.

Κάποιοι, εξάλλου, κάνουν λόγο για δημοσκοπικές μετρήσεις που δίνουν ένα ποσοστό και πάνω από το 5% στο νέο κόμμα Αχτσιόγλου- Τσακαλώτου την ίδια ώρα που ισχυρίζονται πως δεν έχουμε δει ακόμα τον πάτο της δημοσκοπικής καθίζησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πυρά των υποστηρικτών Κασσελάκη για τη «λευκή απεργία» στη Βουλή

Από την άλλη, βουλευτές και στελέχη τα οποία στηρίζουν Κασσελάκη στηλιτεύουν και τη λευκή απεργία των βουλευτών των 6+ 6 οι οποίοι «δεν έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στη Βουλή ακόμα και πριν εμφανιστεί στο προσκήνιο ο νέος πρόεδρος».

Σε αυτό το μοτίβο, μάλιστα, αναρωτιούνται και γιατί δεν εμφανίστηκαν ούτε καν χθες στη συζήτηση για τη Θεσσαλία και τον Έβρο, με την εξαίρεση της Θεανώς Φωτίου.

«Η δημοσκοπική γκρίνια θα μεταφερθεί στο ΠΑΣΟΚ»

Όσον αφορά το μέλλον του κόμματος, υποστηρίζουν πως από την επόμενη εβδομάδα διαμορφώνεται ένα νέο και πιο καθαρό πολιτικό τοπίο το οποίο θα αποτυπωθεί και στις δημοσκοπήσεις οι οποίες θα είναι πολύ καλύτερες για το ΣΥΡΙΖΑ και θα μεταφέρουν τη γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο στην ουσία και παρόλα όσα έχουν συμβεί στην Κουμουνδούρου παραμένει στάσιμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, προεξοφλούν πως σε λίγο καιρό θα τεθεί και θέμα ηγεσίας στη Χαριλάου Τρικούπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ