ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η στρατηγική Κασσελάκη για την «επόμενη μέρα» - Οι αποχωρήσαντες προσπαθούν να γίνουν κόμμα

ΣΥΡΙΖΑ: Η στρατηγική Κασσελάκη για την «επόμενη μέρα» - Οι αποχωρήσαντες προσπαθούν να γίνουν κόμμα
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Σχεδόν σε καθημερινή βάση έχει αποφασιστεί από το επιτελείο του ο Στέφανος Κασσελάκης να προβαίνει σε ανακοινώσεις που θα σχετίζονται με την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι τα χειρότερα βρίσκονται πίσω τους και στηρίζουν την αισιοδοξία τους στο ότι, για παράδειγμα, οι εγγραφές νέων μελών είναι πολύ περισσότερες από τις αποχωρήσεις κι ότι ήδη στην πλατφόρμα εύρεσης στελεχών έχουν υποβληθεί πάνω από 3.000 βιογραφικά για λιγότερες από 300 θέσεις.

Υπάρχει, γι’ αυτόν το λόγο, η σκέψη να κλείσει η πλατφόρμα προκειμένου να γίνει αξιολόγηση αυτών των βιογραφικών και να στελεχωθούν τα think tanks τα οποία έτσι κι αλλιώς θα λειτουργούν σε εθελοντική βάση.

Όσον αφορά τη στελέχωση των τμημάτων η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη γιατί αρκετοί επικεφαλής τους αποχώρησαν- ενδεικτικώς στο Τμήμα Δικαιωμάτων όλοι- κι αυτοί πρέπει να αντικατασταθούν αποκλειστικώς από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που με τη σειρά της θα ανανεωθεί αφού έχουν αποχωρήσει 103 μέλη της.

Την ίδια ώρα, είναι δεκάδες τα στελέχη που ενώ έχουν αποχωρήσει από το κόμμα συνεχίζουν να μισθοδοτούνται από αυτό περιμένοντας να απολυθούν για να λάβουν αποζημίωση!

Παραλλήλως, κομματικές πηγές μας καλούσαν να μην θεωρούμε δεδομένο ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 24 με 26 Φεβρουαρίου όπως έχει προγραμματιστεί γιατί η ΕΣΣΟ παρουσιάζεται εκείνες τις ημέρες πάνω κάτω και μπορεί να συμπέσει με την κλήτευση Κασσελάκη να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία για 20 ημέρες.

Στο μεταξύ, τα πρώτα σύννεφα έκαναν την εμφάνισή τους στην ομάδα των αποχωρήσαντων από το ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με αφορμή ζητήματα στρατηγικής και τακτικής.

Όπως πληροφορούμαστε, για παράδειγμα, είναι διαφορετική η προσέγγιση του Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος θα είναι επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, από αυτή του Δημήτρη Τζανακόπουλου ο οποίος φέρεται να συντονίζει ακόμα τις κινήσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ η οποία σήμερα Σάββατο αποφασίζει τι θα κάνει.

Γι’ αυτό κι ο γραμματέας της Κωνσταντίνος Βλαχάκης μολονότι δεν υπέγραψε το προχθεσινό κείμενο των 57 αποχωρήσαντων δεν παρουσιάστηκε στην Πολιτική Γραμματεία της Πέμπτης.

Παραλλήλως, δεν έχουν διασαφηνιστεί πολλά πρακτικά ζητήματα λειτουργίας αυτής της Κ.Ο., όπως πώς θα μοιραστούν οι βουλευτές της στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Ούτε, εξάλλου, είναι ευχαριστημένοι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα που η τάση Αχτσιόγλου αναζητούσε μέχρι την τελευταία στιγμή δικό της δέκατο βουλευτή ώστε να μην χρειαστεί να συνεργαστεί μαζί τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ