ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ: Τι σχεδιάζουν οι αποχωρήσαντες - Η νεολαία και ο ρόλος Τζανακόπουλου

Διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ: Τι σχεδιάζουν οι αποχωρήσαντες - Η νεολαία και ο ρόλος Τζανακόπουλου
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Για κινήσεις μικροκομματισμού κατηγορούν τους αποχωρήσαντες στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, χρησιμοποιώντας ως πιο πρόσφατο παράδειγμα τη σαββατιάτικη αποχώρηση του μέχρι πρότινος προέδρου της Νεολαίας, Κωνσταντίνου Βλαχάκη, και άλλων 31 μελών της.

Υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου πως ενώ η τάση Αχτσιόγλου είχε πάρει εδώ και εβδομάδες την απόφαση να αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνει αποχωρήσεις με το σταγονόμετρο ή εις διπλούν, τριπλούν και τετραπλούν προκειμένου να δημιουργήσει πρόσκαιρες εντυπώσεις.

«Τη μία ημέρα κάποιος παραιτείται από την Κεντρική Επιτροπή, την άλλη το ίδιο πρόσωπο από τη Νομαρχιακή Επιτροπή, την τρίτη από την Οργάνωση Μελών και την τέταρτη από τη Νεολαία. Θα μπορούσαν να είχαν φύγει όλοι την ίδια ημέρα για να μετρηθούν και καλύτερα. Αυτό, όμως, ακριβώς θέλουν, να μην μετρηθούν για να μην φανεί πόσο λίγοι είναι στο σύνολο των περίπου 150.000 μελών», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Ως προς τη Νεολαία, μάλιστα, είτε υπό την ηγεσία Βλαχάκη, είτε υπό του προκατόχου του Σωτήρη Αλεξίου, ο οποίος επίσης αποχώρησε με την τάση Αχτσιόγλου, αναφέρουν πως δεν κατάφερε ποτέ να γειωθεί με το σχολικό και φοιτητικό κίνημα με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει πολύ χαμηλότερα ποσοστά στις φοιτητικές εκλογές από αυτά που είχε στις ηλικίες 18- 34 στις βουλευτικές εκλογές.

Δάκτυλο Τζανακόπουλου βλέπει η Κουμουνδούρου

Πίσω, μάλιστα, από τις κινήσεις της μέχρι πρότινος Νεολαίας βλέπουν σχεδιασμό από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος επίσης αποχώρησε από την αξιωματική αντιπολίτευση, είχε διατελέσει γραμματέας της Νεολαίας διαδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα σε αυτήν τη θέση και είχε απομακρυνθεί από τη δημοσιότητα μέχρι πολύ πρόσφατα και, κυρίως, όταν η Έφη Αχτσιόγλου διεκδικούσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο νέος γραμματέας, εξάλλου, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, είναι γιος του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, Γιώργου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών υποστήριξε τον Νίκο Παππά και στη συνέχεια ακολούθησε τον σημερινό τομεάρχη Οικονομικών στην υποστήριξη του Στέφανου Κασσελάκη.

Πότε θα ανακοινωθεί η νέα Κ.Ο. - «Όπλο» η υπουργική τους εμπειρία

Ως προς τους αποχωρήσαντες, ο σχεδιασμός τους είναι να κάνουν δυναμική εμφάνιση στην κοινοβουλευτική συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό στις 13 με 17 Δεκεμβρίου, αξιοποιώντας και την υπουργική εμπειρία πολλών ανάμεσά τους.

Η κυρία Αχτσιόγλου, πάντως, αναμένεται να μην βγει μπροστά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, με τους Αλέξη Χαρίτση- που θα είναι και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας-, Νάσο Ηλιόπουλο, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Θεανώ Φωτίου να είναι τα πρώτα βιολιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ