ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δηκτικά σχόλια για τους αποχωρήσαντες - Δυναμική εμφάνιση ετοιμάζουν τη Δευτέρα οι «11»

ΣΥΡΙΖΑ: Δηκτικά σχόλια για τους αποχωρήσαντες - Δυναμική εμφάνιση ετοιμάζουν τη Δευτέρα οι «11»
Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στις 30 Νοεμβρίου, 2023 ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ / INTIME NEWS

«Έτσι κι αλλιώς εμείς βγάζαμε τη δουλειά και τους πέντε τελευταίους μήνες», σχολιάζουν δηκτικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, όταν τους ρωτούν κατά πόσο έχει αυξηθεί ο όγκος εργασίας τους ύστερα από την αποχώρηση των «11».

«Ήταν εξαφανισμένοι, με μοναδική εξαίρεση ίσως την Θεανώ Φωτίου», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Παραδέχονται, ωστόσο, ότι ο μειωμένος αριθμός τους αλλά και η αποχώρηση έμπειρών κοινοβουλευτικών έχει δυσκολέψει το έργο τους.

Το αριστερό «μανιφέστο» και το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Όσον αφορά τους 11, αναμένεται να κάνουν δυναμική εμφάνιση πριν ακόμα την έναρξη συζήτησης του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής στις 13 Δεκεμβρίου παρουσιάζοντας το οικονομικό τους τρόπον τινά μανιφέστο που θα κινείται σε προοδευτική, αριστερή κατεύθυνση.

Η επίσημη συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας και η ανακοίνωση της ονομασίας της θα γίνουν τη Δευτέρα, με προτεραιότητα στα ζητήματα της κλιματικής κρίσης, της εργασίας, του κράτους και της οικονομίας.

Πέντε παραιτήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, παραιτήθηκαν πέντε από τα 15 μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας- οι Ερρίκος Βεντούρας, Σταμάτης Σακελίων, Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Ελένη Σταματάκη και Κατερίνα Κύρου- τα οποία ανήκαν στην Ομπρέλα και τα οποία θα αντικατασταθούν από αναπληρωματικά.

Προς το «ναι» ο ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολική ψήφο

Στο μεταξύ, στην κατεύθυνση υπερψήφισης της επιστολικής ψήφου κινούνται στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία παρά τις ενστάσεις που διατηρούν για τη συνταγματικότητα της διαδικασίας.

Όπως λένε, άλλωστε, στο CNN Greece άνθρωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα επεξεργαστούν την κυβερνητική πρόταση «δεν μπορούμε να ζητάμε το καλοκαίρι να μπορούν να ψηφίσουν οι εποχικοί εργαζόμενοι στον τόπο εργασίας τους και να το αρνούμαστε τώρα».

Ενημέρωση Κασσελάκη από τον υπουργό Εξωτερικών

Την ίδια ώρα, συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, θα έχει σήμερα Παρασκευή, στις 10.30, ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κάνει δηλώσεις μετά από τη συνάντηση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, πάντως, δεν ζητά σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ενόψει της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου γιατί σε μία τέτοια περίπτωση θα συμμετείχε και ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, εξέλιξη που θα «νομιμοποιούσε» την παρουσία του στην πολιτική ζωή.

Επαφές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τους πρέσβεις των κρατών - μελών της ΕΕ

Νωρίτερα (9.15) σήμερα ο κ. Κασσελάκης θα έχει συνάντηση με τον πρέσβη της Ισπανίας, Carles Maria Casajuana Palet, στην πρεσβευτική κατοικία στο πλαίσιο συναντήσεών του με όλους τους πρέσβεις των κρατών- μελών της ΕΕ, αλλά και των σημαντικότερων συμμάχων της χώρας μας, όπως συνέβη με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνις, την προηγούμενη εβδομάδα.

Στις 11.30 θα επισκεφθεί τη “Θετική Φωνή” (Αγίων Αναργύρων 13) στο Μοναστηράκι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, ενώ στις 13.00 θα συναντηθεί με τα σωματεία ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας κι Εύβοιας στο γραφείο του στη Βουλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ