ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Φήμες για νέες αποχωρήσεις – Ποιο νέο όνομα «παίζει» για τους 11

ΣΥΡΙΖΑ: Φήμες για νέες αποχωρήσεις – Ποιο νέο όνομα «παίζει» για τους 11
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σε φάση αντικαταστάσεων βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από τις αποχωρήσεις περίπου 3.000 μελών και στελεχών.

Σε αυτό το πλαίσιο και το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας εκτιμάται πως θα έχουν ολοκληρωθεί οι αναπληρώσεις των 103 μελών της Κεντρικής Επιτροπής που αποχώρησαν, αλλά και στις Νομαρχιακές Επιτροπές και στις Οργανώσεις Μελών, καθώς και στους επικεφαλής και στα στελέχη των τμημάτων του κόμματος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κομματικών αξιωματούχων στο CNN Greece, ο συνολικός αριθμός των αποχωρήσεων δεν πρόκειται να υπερβεί τις 3.500, το πρόβλημα είναι ωστόσο πως ένας σημαντικός αριθμός των αποχωρήσαντων συγκροτούσε τον κομματικό μηχανισμό, ήταν δηλαδή μάχιμοι κι όχι απλά μέλη και ψηφοφόροι κι αυτό δυσκολεύει σήμερα την κομματική λειτουργία.

Την ίδια ώρα, μάλιστα, έχει εκδηλωθεί παραφιλολογία για την αποχώρηση προβεβλημένων στελεχών λίγο πριν ή λίγο μετά την Κεντρική Επιτροπή της 9ης και 10ης Δεκεμβρίου την οποία, ωστόσο, μας διαψεύδουν τα ίδια.

Όπως κι αν έχει, επιδίωξη του Στέφανου Κασσελάκη και των συνεργατών του το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα είναι η εξειδίκευση και η καλύτερη επικοινωνία των προτάσεων που κατάθεσε στη δημόσια σφαίρα με την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για φορολογική δικαιοσύνη, τη διαβίωση και την ασφάλεια του πολίτη, καθώς και για τη στεγαστική πολιτική.

Δεν έλειψε, πάντως, χθες Παρασκευή και η γκρίνια στην Κουμουνδούρου για το ότι ο κ. Κασσελάκης προτίμησε να μιλήσει στα αγγλικά on camera στο Σύλλογο Ελλήνων Οροθετικών που συνάντησε χθες Παρασκευή για να μπορεί να τον καταλαβαίνει κι ο σύζυγός του Τάιλερ Μακμπέθ που τον συνόδευε.

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, δηλώνουν ανακουφισμένες που δεν έρχεται άμεσα ο νόμος για το γάμο των ομόφυλων και για την τεκνοθεσία κι αυτό γιατί δεν είναι βέβαιο ότι θα ψηφιζόταν από το σύνολο των 36 μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς τους 11, πληροφορούμαστε πως παίζει πολύ και η λέξη «Πράσινη» ως συνοδευτική της λέξης «Αριστερά» στην ονομασία τους, μόνο που σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να προστεθεί ένα ακόμα επίθετο αφού υπάρχει ήδη κόμμα που λέγεται Πράσινη Αριστερά.

Όπως κι αν έχει, το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα ανακοινωθεί κι επισήμως τη Δευτέρα, στις 19.00, στο Σεράφειο (Εχελιδών 19 και Πειραιώς 144) σε ανοιχτή εκδήλωση.

Από την άλλη, ο κ. Κασσελάκης, σύμφωνα με πληροφόρηση του CNN Greece, ετοιμάζει ρελάνς για το απόγευμα της Δευτέρας προκειμένου ακριβώς να στρέψει τα βλέμματα πάνω του και στο ΣΥΡΙΖΑ και μακριά από την εκδήλωση των 11.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ