Ανδρουλάκης από το δάσος της Δαδιάς: Στον Έβρο συνέβη μια τραγωδία
Το δάσος της Δαδιάς που επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, επισκέφτηκε ξανά σήμερα Δευτέρα (4/12) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης και στελέχη του κόμματος.
Μία μέρα μετά την παρουσίαση χθες στην Αλεξανδρούπολη των προτάσεων του Κινήματος για την αλλαγή του μοντέλου πρόληψης - αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών, ο κ. Ανδρουλάκης βρέθηκε στον φορέα διαχείρισης του εθνικού πάρκου δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου και ενημερώθηκε για τις επιπτώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού στο δάσος και την ορνιθοπανίδα.
«Στον Έβρο συνέβη μία τραγωδία. Μία τραγωδία, όμως, που έπρεπε να μας βρει προετοιμασμένους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο νομός είχε τη μεγαλύτερη ξηρασία τα τελευταία επτά χρόνια. Το κράτος, όμως, δεν έδωσε έμφαση στην πρόληψη και δεν προετοιμάστηκε προκειμένου να αποφύγουμε την καταστροφή του οικοσυστήματος της Δαδιάς» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Σχετικά με την ορνιθοπανίδα, σημείωσε πως σύμφωνα με αρμόδιους από τον ΟΦΥΠΕΚΑ, είναι από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη κι έπρεπε το κράτος να είχε προετοιμαστεί.
«Δεν μπορεί επτά χρόνια ξηρασίας να μην έχουν χτυπήσει το καμπανάκι. Η κλιματική αλλαγή είναι ένα δεδομένο, δεν μπορεί όμως να είναι ένα συνεχές άλλοθι. Πρέπει το κράτος να προετοιμαστεί, για να μην έχουμε τόσο τραγικές επιπτώσεις», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Πρόσθεσε ότι «έχουμε χρέος η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε σ' ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης του φυσικού πλούτου αυτού του πανευρωπαϊκού πνεύμονα -της Δαδιάς-, αλλά και των καταστροφών που υπέστησαν κτηνοτρόφοι, αγρότες και η τοπική κοινωνία, ώστε οι πολίτες να νιώσουν ασφάλεια, να νιώσουν το κράτος δίπλα τους και να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Aνδρουλάκης: Οι πέντε άξονες του ΠΑΣΟΚ για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών
SPONSORED
Πληρωμές e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο από 8 έως 12 Ιουνίου
23:57
Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο μετά από 13 χρόνια για τη δολοφονία 65χρονου στην Τούμπα
23:45
Επίσημη συγγνώμη της Ουκρανίας στην Ελλάδα για το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα
23:33
Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τα πυρηνικά του Ιράν - Μυστική συνάντηση με εμπειρογνώμονες
23:24