ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης στον Alpha: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτος στις ευρωεκλογές

Κασσελάκης στον Alpha: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτος στις ευρωεκλογές
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Εκλέχθηκα για την ανθρωπιά μου και για να σπάσω αβγά»: Με αυτή την ατάκα ξεκίνησε τη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. «Το βασικό είναι να παραμείνω ο Στέφανος για τον κόσμο. Και πρόεδρος και Στέφανος» τόνισε.

Ο κ. Κασσελάκης επέλεξε να δώσει τη συνέντευξη, την ώρα που οι «11» αποχωρήσαντες βουλευτές από την Κουμουνδούρου ανακοίνωναν το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συγκροτούν, το οποίο έμελλε να είναι το «Νέα Αριστερά».

«Πλέον, το κόμμα θα είναι αξιοκρατικό και ευρύ, θα το νοικοκυρέψουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει παράταξη των μελών. Τα κομματικά όργανα θα παράγουν πολιτική. Υπάρχουν αποχωρήσεις, αλλά και εισροές. Ο γέγονε, γέγονε.

Υπάρχει και έχουμε σχέδιο, θα το δείτε στην πράξη. Στόχος μας, είναι η πρωτιά στις ευρωεκλογές», σημείωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη στον ALPHA, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα (04/12).

«Ανατροπή ΣΥΡΙΖΑ για πρώτο κόμμα»

«Έχω καθαρή τη συνείδησή μου, δεν έχω πειράξει κανέναν σε αυτήν τη χώρα. Βρίσκομαι εδώ για να προσφέρω και να εκπροσωπήσω τα λαϊκά στρώματα που με ψήφισαν. Αισθάνομαι σίγουρος ότι η ελληνική κοινωνία θα δει την αυθεντικότητα, σε ό,τι κάνουμε. Ξαφνικά, θα δείτε ένα “κύμα” να αλλάζει», τόνισε στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Θα νοικοκυρέψουμε το κόμμα με αξιοκρατία»

«Ο κομματικός ''σωλήνας'' θα δουλέψει για τη βάση και την κοινωνία. Αντλούμε ''λαμπρά'' μυαλά και έμπειρα στελέχη. Η Έλενα Κουντουρά και ο Κώστας Αρβανίτης θα είναι, προφανώς, στο ψηφοδέλτιο. Αποτελούν πολύ έμπειρα στελέχη, θα βοηθήσουν τους υπόλοιπους να γίνουν μία ομάδα.

Οι υπόλοιποι θα αναδειχθούν από προκριματικά ψηφοδέλτια. Θα μπορέσουν να κάνουν αίτηση στο κόμμα και ύστερα, να περάσουν από την κοινωνία και να δείξουν τη διάδραση. Οι πολίτες θα επιλέξουν τους υποψηφίους, ως μία μορφή δημοψηφίσματος. Θέλουμε να έχουμε ανθρώπους με ένσημα», προσέθεσε ο κ. Κασσελάκης.

«Εξαιρετική η σχέση μου με τον Τσίπρα»

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκεί όπου βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν χωρά αμφιβολία για αυτό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παίρνει καμία ευθύνη. Ούτε για τα Τέμπη, ούτε για τις πυρκαγιές. Να μιλήσουμε και για το Predator; Στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουμε λογοκρισία, το Κυπριακό πρέπει να είναι στο επίκεντρο των ευρωτουρκικών σχέσεων. Προφανώς, είμαστε υπέρ της ''Θετικής Ατζέντας''», υπογράμμισε ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θετικοί στην επιστολική ψήφο»

«Η αντιπολίτευση πρέπει να ψηφίζει ό,τι πιστεύει πως λειτουργεί προς όφελος των πολιτών. Αναφορικά με την επιστολική ψήφο, μιλάμε για θέματα Δημοκρατίας και εθνικά, επίσης. Καταδίκασα πολύ γρήγορα τη στάση του κ. Σούνακ, απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό είναι υπεύθυνη αντιπολίτευση», υποστήριξε στη συνέχεια.

«Φορολογικός κώδικας για μία δεκαετία»

«Προφανώς και υπάρχει φοροδιαφυγή, αλλά ο ''πυρήνας'' θα έπρεπε να ήταν ένα απλό και ξεκάθαρο φορολογικό πλαίσιο, που θα διαρκέσει μία δεκαετία και δεν θα αλλάζει κάθε τρίμηνο», επεσήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ