ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης για φορολογικό: «Σήμερα κρίνεται η αξιοπιστία όλων»

Ανδρουλάκης για φορολογικό: «Σήμερα κρίνεται η αξιοπιστία όλων»
O Νίκος Ανδρουλάκης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISS

Για αναξιοπιστία επέκρινε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Νίκος Ανδρουλάκης αφού, όπως υποστήριξε οι ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου δεν ήταν προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη.

Όπως είπε η παρουσία του πρωθυπουργού ήταν περιττή σήμερα και επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι ξεκίνησε την ομιλία του περιφρονώντας την νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε προς τα κυβερνητικά έδρανα ότι σήμερα δεν κρίνεται μόνο η πολιτική μας φιλοσοφία κρίνεται και η αξιοπιστία.

«Δεν είμαστε λωτοφάγοι, Ουδέποτε ο κ. Μητσοτάκης είπε τίποτα από αυτές τις εξαγγελίες που έκανε σήμερα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αναφερόμενος επί της ουσίας του νομοσχεδίου υποστήριξε ότι φέρνει φορολογικές διευθετήσεις.

Διερωτήθηκε μεταξύ άλλων: «Τι κάνετε πέντε χρόνια; Τώρα ξυπνήσατε ότι είναι 10 δισ. η φοροδιαφυγή. Ακούμε τώρα για σύνδεση των ταμειακών μηχανών γιατί δεν το κάνατε;. Τώρα καταλάβατε τις ανάγκες της υγείας; Πόσα από 36 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης πήγαν σε παιδεία και υγεία για να καταλάβει ο λαός ότι δεν έχετε καμία τέτοια πρόθεση;» .

Ο κ. Ανδρουλάκης, κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι οδηγεί σε κοινωνικό αυτοματισμό και χαρακτηρίζει συλλήβδην τους ελεύθερους επαγγελματίες ως φοροφυγάδες.

«Η πολιτική σας πλήττει τη μεσαία τάξη και τη νέα γενιά» είπε ακόμη και κατέθσε δέσμη μέτρων επισημαίνοντας πως η Ελλάδα χρειάζεται ένα δίκαιο σύστημα φορολόγησης και έναν αξιόπιστο μηχανισμό πάταξης της φοροδιαφυγής. «Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι ένα δίκαιο φορολογικό για ευημερία στο μέλλον», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ