ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Στα Γρεβενά για την υπογραφή σύμβασης ολοκλήρωσης 80 εργατικών κατοικιών

Γεωργιάδης: Στα Γρεβενά για την υπογραφή σύμβασης ολοκλήρωσης 80 εργατικών κατοικιών
Ο οικισμός στον οποίο αναμένεται να ολοκληρωθούν 80 εργατικές κατοικίες ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Στην υπογραφή σύμβασης για την ολοκλήρωση της κατασκευής του οικισμού 80 εργατικών κατοικιών στην Κυρακαλή Γρεβενών παρευρέθηκε την Τετάρτη (6/12) ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ξεκινούν, λοιπόν, οι εργασίες για την ολοκλήρωση ενός έργου που παρέμεινε ημιτελές από το 2009.

Να σημειωθεί πως, η νέα διοίκηση της ΔΥΠΑ το 2019, έθεσε ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση εκκρεμοτήτων από τον τέως Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Με τη σύσταση ομάδας μελέτης και με την έκδοση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων προχώρησε η δημοπράτηση του έργου ώστε μετά από αρκετά χρόνια αναμονής οι δικαιούχοι να αποκτήσουν το σπίτι που δικαιούνται.

Με την ολοκλήρωση του έργου, προϋπολογισμού 6.227.308 €, ο οικισμός θα παραδοθεί στους δικαιούχους πλήρης και λειτουργικός, ενώ παράλληλα με την κατασκευή του, θα εκκινήσει ο έλεγχος των δικαιολογητικών των κληρούχων προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι δικαιούχοι τους.

Μιλώντας για το σημαντικό αυτό έργο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας πως «πρόκειται για ένα έργο το οποίο ξεκίνησε το 2003, σταμάτησε το 2009 και έως το 2019, δεν ευοδώθηκε καμία προσπάθεια ώστε να γίνει δυνατή η συνέχιση των εργασιών».

«Χάρη στη διοίκηση της ΔΥΠΑ και τον δραστήριο Διοικητή της Σπύρο Πρωτοψάλτη η ολοκλήρωση του έργου τέθηκε σε προτεραιότητα και έτσι σήμερα βρισκόμαστε εδώ. Σύντομα, παράλληλα με την κατασκευή του, θα ξεκινήσει ο έλεγχος των δικαιολογητικών των κληρούχων για να οριστικοποιηθούν οι δικαιούχοι τους» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «είμαστε στην πολιτική για να είμαστε χρήσιμοι στους συμπολίτες μας και να λύνουμε τα προβλήματά τους».

Από την πλευρά του ο Διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης ξεκαθάρισε πως «οι εκκρεμότητες που κληρονομήσαμε από τον τέως ΟΕΚ θα κλείσουν, η ταλαιπωρία των πολιτών – για την οποία ζητάμε συγγνώμη εκ μέρους της πολιτείας – θα λάβει τέλος και θα αποκτήσουν τελικά το σπίτι που δικαιούνται».

«Το έχουμε δηλώσει από τη πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση της ΔΥΠΑ και μετά τις εργατικές κατοικίες στην Κέρκυρα και στην Ελευσίνα προχωράμε προς την ολοκλήρωση και του οικισμού στην Κυρακαλή. Εδώ σε λίγο καιρό, σε αυτόν τον ημιτελή οικισμό θα υπάρξουν κατοικίες που θα γεμίσουν με ζωή και χαμόγελα».

Το παρών έδωσαν ο βουλευτής Γρεβενών κ. Γιάννης Γιάτσιος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Αμανατίδης, η Υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ κ. Γιάννα Χορμόβα, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, τοπικοί παράγοντες και πλήθος κόσμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ