ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για τις συζητήσεις

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για τις συζητήσεις
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε προηγούμενη συνάντησή τους Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister's Office via AP, File

Ανακοίνωση για το περιεχόμενο των συζητήσεων μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει της συνάντησής τους την Πέμπτη (7/12), εξέδωσε η τουρκική προεδρία.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι θα γίνει «ανασκόπηση των σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας σε όλες τους τις διαστάσεις και θα συζητηθούν οι ευκαιρίες για βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών». Προσθέτει επίσης ότι θα γίνει ανταλλαγή ιδεών για τις τρέχουσες περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις και υπογραφή συμφωνιών και συνεννοήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας:

«Ο Πρόεδρός μας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνθα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα (αύριο) στις 7 Δεκεμβρίου 2023, μετά από πρόσκληση του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και με την ευκαιρία της Πέμπτης Συνάντησης του Ανώτατου Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδος».

«Στη συνεδρίαση του συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα υπό την προεδρία του Προέδρου μας και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και με τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπουργών, θα γίνει ανασκόπηση των σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας σε όλες τους τις διαστάσεις και θα συζητηθούν οι ευκαιρίες για βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, «εκτός από τις διμερείς σχέσεις, οι συναντήσεις προβλέπουν επίσης ανταλλαγή ιδεών για τις τρέχουσες περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις».

Η τουρκική προεδρία αναφέρει ότι «στο πλαίσιο της επίσκεψης, στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται και η υπογραφή διαφόρων συμφωνιών και συνεννοήσεων με στόχο την ενίσχυση της νομικής υποδομής των διμερών σχέσεων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ